ANNONS
PersonuppgifterCookies

Halloweenrecept – Spindelkakor

/

Allt med spindlar funkar ju utmärkt att göra till Halloween, som t ex chokladbollsspindlar, Ballerinaspindlar eller spindelcupcakes. Här har jag provat att göra spindelkakor där kroppen består av en chokladkula, jag använde Lindt Lindors chokladkulor – tycker de är så goda! När jag stod och fotograferade dessa kakor så fick jag plötsligt idéen att göra de lite mer ”halloweeniga”. Jag tog fram glasyrkitet och spritsade dit mun och tänder på dem ståendes i all stress. Haha…det blev inte riktigt bra eller så som jag hade tänkte mig, men tycker att spindlarna ser så roliga ut så de får vara med så ändå (se bilden längst ner)! Hittade även lite munströssel hemma som jag satte dit på några. Kanske inte så läskiga men ibland får man ha söta spindlar till Halloween också! 😄 Precis som övriga recept jag har till Halloween bakning så funkar även dessa att baka med barn.

Kakor, 16 st

200 g smör

4 1/2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Garnering

16 st chokladkulor, t ex Lindt Lindor

smält choklad

ätbara ögon

ev. röd och vit glasyr

Sätt ugnen på 175 grader.

Arbeta snabbt ihop ingredieserna till degen och ställ sedan in den i kylen ca 30 min. Rulla degen till runda bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något och grädda dem sedan mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de har fått lite färg. Ta ut kakorna och gör en liten grop i mitten med hjälp av en tesked. Låt kakorna kallna.

Häll den smälta chokladen i en spritspåse och spritsa dit benen. Spritsa en liten klick i mitten av gropen och lägg en chokladkula på varje kaka. Sätt dit ögonen med hjälp av lite smält choklad. Låt stelna. Spritsa ev. dit mun och tänder.

Alltså kolla in den längst fram! 😂 

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00