ANNONS
PersonuppgifterCookies

Pepparkaksdegbollar med Center

/

Jag har en bror som är extremt förtjust i pepparkaksdeg och jag försöker komma på lite andra sätt att använda pepparkaksdegen på. Jag har tidigare gjort Browniebollar med Center och tänkte att jag prova

att göra samma med pepparkaksdeg. Kombon pepparkaka, kola, vit choklad och lingon är ju väldigt god, så jag har tagit pepparkaksdeg och fyllt med Center. Sedan doppas bollarna i vit choklad innan det ringlas på lite lingonchoklad.

Degbollar, ca 18-20 st

400-500 g pepparkaksdeg (köpt eller egengjord)

1-2 paket Center

Garnering

200-300 g vit choklad

neutral olja

lingonpulver

Dela degen i bitar och rulla in en Center i varje del. Ställ in i frysen 30-60 min. Smält chokladen och rör i lite olja för att göra den lite mer lättarbetad. Låt chokladen stelna. Rör ner lingonpulver i lite vit choklad och ringla över bollarna. Låt stelna.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00