ANNONS
PersonuppgifterCookies

Halloweenrecept – Spindelcupcakes

/

Något som är smidigt att göra till Halloween är cupcakes, och detta receptet kan man göra och sedan dela upp så man gör hälften som spindelnätcupcakes och den andra hälften som spindelcupcakes. Receptet ger riktigt saftiga chokladcupcakes och chokladfrostingen är riktigt chokladig och god. Byter du ut frostingen till marängsmörkräm så kan du göra dessa Blodiga Hjärncupcakes!

Chokladcupcakes

50 g smör

3/4 dl mjölk

3/4 dl vatten

1 ägg

1 1/2 dl mjöl

3/4 dl kakao

1 1/2 dl socker

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

Chokladfrosting
440 g florsocker
125 g kakao
170 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl mjölk 3 %
2 tsk vaniljextrakt
200 g färskost

Garnering

svart strössel

lakritsremmar

ätbara ögon eller pingvinstång

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Låt svalna helt.

Lägg alla ingredienser utom färskosten i en skål och vispa tills det blir fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa i ytterligare 2 min. Bred frostingen på cupcakesen och doppa de i strössel. Fäst dit lakritsremmarna på sidorna och ögonen på cupcakesen.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00