Halloweenrecept – Spindelcupcakes
Något som är smidigt att göra till Halloween är cupcakes, och detta receptet kan man göra och sedan dela upp så man gör hälften som spindelnätcupcakes och den andra hälften som spindelcupcakes. Receptet ger riktigt saftiga chokladcupcakes och chokladfrostingen är riktigt chokladig och god. Byter du ut frostingen till marängsmörkräm så kan du göra dessa Blodiga Hjärncupcakes!
Chokladcupcakes
50 g smör
3/4 dl mjölk
3/4 dl vatten
1 ägg
1 1/2 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 1/2 dl socker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Chokladfrosting
440 g florsocker
125 g kakao
170 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl mjölk 3 %
2 tsk vaniljextrakt
200 g färskost
Garnering
svart strössel
lakritsremmar
ätbara ögon eller pingvinstång
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Låt svalna helt.
Lägg alla ingredienser utom färskosten i en skål och vispa tills det blir fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa i ytterligare 2 min. Bred frostingen på cupcakesen och doppa de i strössel. Fäst dit lakritsremmarna på sidorna och ögonen på cupcakesen.