Halloweenrecpet – Chokladbollsspindlar
Ahh….spindlar till attack! Ja, det är lite så det ser ut när man ser bilderna nedan. Tur de inte är riktiga för jag är rätt rädd för spindlar… Nån typ av ätbara spindlar måste man ha med om man ska ha Halloweenfika eller Halloweenfest. Förutom att de är väldigt goda så är dessa väldigt enkla att göra med en god chokladbollssmet och lite godis. Ha med barnen och gör chokladbollsspindlarna, så får ni en mysig pysselstund tillsammans också!
Chokladbollar, ca 18 st
200 g smör
1 1/2 dl socker
6 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 msk O’boy
4 msk kallt starkt kaffe
Garnering
svart och/eller brunt strössel
lakrits- och/eller kolaremmmar
Pingvinstång
smält choklad/glasyr
Blanda alla ingredienserna utom kaffet i en skål. Tillsätt kaffet och blanda ihop till en smet. Om degen är för mjuk för att rulla, ställ den en stund i kylen. Börja med att forma smeten till bollar och rulla i strössel. Skär pingvinstången i tunna skivor till ögonen och fäst de med lite smält choklad eller glasyr på chokladbollarna. Skär remmarna i små bitar och fäst i chokladbollarna som spindelben.