ANNONS
PersonuppgifterCookies

Halloweenrecpet – Chokladbollsspindlar

/

Ahh….spindlar till attack! Ja, det är lite så det ser ut när man ser bilderna nedan. Tur de inte är riktiga för jag är rätt rädd för spindlar… Nån typ av ätbara spindlar måste man ha med om man ska ha Halloweenfika eller Halloweenfest. Förutom att de är väldigt goda så är dessa väldigt enkla att göra med en god chokladbollssmet och lite godis. Ha med barnen och gör chokladbollsspindlarna, så får ni en mysig pysselstund tillsammans också!

Chokladbollar, ca 18 st

200 g smör

1 1/2 dl socker

6 dl havregryn

1 msk vaniljsocker

2 msk kakao

3 msk O’boy

4 msk kallt starkt kaffe

Garnering

svart och/eller brunt strössel

lakrits- och/eller kolaremmmar

Pingvinstång

smält choklad/glasyr

Blanda alla ingredienserna utom kaffet i en skål. Tillsätt kaffet och blanda ihop till en smet. Om degen är för mjuk för att rulla, ställ den en stund i kylen. Börja med att forma smeten till bollar och rulla i strössel. Skär pingvinstången i tunna skivor till ögonen och fäst de med lite smält choklad eller glasyr på chokladbollarna. Skär remmarna i små bitar och fäst i chokladbollarna som spindelben.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00