ANNONS
PersonuppgifterCookies

Halloweenrecept – tips till Halloween

/

Jag fick i uppdrag av Göteborgs Kex att göra en del bakverk till Halloween av deras produkter, så roligt uppdrag!! Inte bara kul att försöka komma på vad man ska göra, sedan är det ju roligt att förverkliga alla idéer och se hur slutresultatet blir. Alltid lika spännande att se om det blir som man tänkt. Det är enkla Halloweenrecept som funkar utmärkt att baka med barn. Hoppas ni blir inspirerade av mina Halloweenfigurer och till att duka upp ett härligt dessertbord till Halloween! Du hittar fler av mina recept till Halloweenbakningen under kategorin Halloween.
*Uppdatering i recepten har skett då vissa av ursprungsprodukterna har utgått ur sortimentet.


Ballerinaspindlar
1 pkt Ballerina Kladdkaka
1 påse Lakritssnören
Ätbara ögon eller godis till ögon, tex Pingvinstång Hallon-Lakrits
Choklad

Klipp lakritssnöret till 8 bitar och fäst bitarna i en Ballerinakaka. Smält lite choklad och fäst ögonen på kakan.


Mumie
1 pkt Ballerina Kladdkaka
1 pkt vit choklad eller Candy Melts
Lite neutral olja, tex raps
Godis till ögon, tex Pingvinstång Kokos (gul och svart)
Klubbpinnar
Spritspåse

Smält chokladen och doppa klubbpinnen i lite choklad och fäst den sedan i en Ballerinakaka. Ställ i kylen så chokladen stelnar. Doppa sedan kakan helt i vit choklad, häll i lite olja i chokladen så blir den lite tunnare och mer lättarbetad. Ställ i kylen så chokladen stelnar. Skär kokosstången i bitar och fäst på kakan med lite choklad. Fyll en spritspåse med vit choklad och ringla över kakan.


Spökmums-mums
1 pkt Brago
2 dl strösocker
1,5 msk florsocker
0,75 dl kallt vatten
0,75 dl hett vatten
0,75 msk gelatinpulver
0,5 äggvita (ca 15g)
2 tsk vaniljsocker

Garnering
200 g vit choklad eller candy melts
Lite neutral olja, tex raps
Mörk choklad

Lägg strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en stor bunke. Blanda gelatinpulvret med det heta, nyss uppkokade vattnet, och rör tills gelatinet löst upp sig helt. Börja vispa äggvite- och sockerblandningen och häll sedan ner den varma gelatinblandningen i en fin stråle. Vispa tills du har en fluffig smet och häll i vaniljsockret när smeten nästan är klar. Lägg ut Brago kex och spritsa på fyllningen till söta små spöken. Ställ i kylen så de stelnar alt. i frysen om det är bråttom. Smält vit choklad och häll i lite olja för att få chokladen tunnare och mer lättarbetad. Doppa mums-mumsen i den vita chokladen och låt stelna. Smält mörk choklad och spritsa på ögon och mun.


Pumpa cake-balls
2 pkt Brago Original
200 g Philadelphiaost
1,5 dl florsocker
30 g smör (flytande)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel

Garnering


Orange Candy Melts alt vit choklad som färgas med orange geléfärg


Grönt godissnöre


Mörk choklad

Mixa Bragokexen i en matberedare till fina smulor. Blanda philadelphiaost, florsocker, smör, vaniljsocker och kanel till en jämn frosting. Blanda ner lite i taget i kaksmulet tills du får en bra konsistens på degen. Tänk på att det ska gå rullar bollar av degen, så all frosting kanske inte behövs. Rulla degen till bollar och ställ i kylen så att de stelnar. Smält chokladen och doppa bollarna så de täckts helt med choklad. Klipp en kort bit av godissnöret och sätt i bollen. Ställ i kylen igen så chokladen stelnar. Smält mörk choklad och spritsa dit ögon och mun.


Frankenstein
1 påse Jätten Choklad rån
Mörk choklad
Grön Candy Melts alt vit choklad som färgas med grön geléfärg
Ätbara ögon alt godis till ögon
Kolaremmar

Smält choklad och fäst 3 st rån på varanda. Ställ i kylen för att stelna. Doppa bitarna i grön choklad, fäst dit ögonen och bultarna av kolaremmar på sidorna och låt sedan stelna i kylen. Smält sedan mörk choklad och doppa toppen av kakan, dra lite med en tandpetar för att få lite flikig lugg. Spritsa dit munnen.


Gravstenspannacotta 
5 dl grädde
100 g mjölkchoklad
1 dl gelesocker
4 st Remi
½ pkt Ballerina Kladdkaka
Vit choklad

Hacka chokladen. Värm grädde och gelesocker. Rör ner chokladen så den smälter och låt sjuda försiktigt i 1/2-1 minut. Rör hela tiden. Häll upp i glas och låt stelna i kylen, ca 3-4 timmar.
Mixa Ballerina Kladdkaka i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna över chokladpannacottan.
Smält vit choklad och dekorera Remikexen och stick ner ett kex i varje glas.


Monstermuffins 
1,5 dl mjöl
¾ dl kakao
1,5 dl socker
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 ägg
¾ dl mjölk
50 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl vatten

Vitchokladfrosting med cream cheese
60 g mjukt smör
200 g cream cheese
2 dl (ev 3) florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad

Garnering
Grön geléfärg
Godis till ögon
Mörk choklad
Ballerina Original
Ev godiständer

Muffins:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Låt svalna helt.
Frosting:
Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i 2 dl florsocker och vaniljsocker. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Låt svalna lite innan du sakta rör i den i ostblandningen. Blanda tills frostingen är jämn och tjock, tillsätt mer florsocker om den är för lös. Färga frostingen grön.
Spritsa frostingen på muffinsen med en grästyll. Smält mörk choklad och måla dit en pupill på alla godisbitarna som ska bli ögon. Sätt dit ögonen på muffinsen. Dela Ballerina Original och sätt de på muffinsen, och sätt ev dit godiständer.


Popcornspöken
1 påse OLW Popcorn (färdigpoppade)
10-15 g smör
100 g hackad vit choklad
1 burk marshmallowfluff
Mörk choklad

Häll de färdiga popcornen i en stor skål. Smält smöret i en kastrull. Rör ner den hackade chokladen och när den börjar smälta så tillsätter du marshmallowfluff. Rör om tills chokladen har smält och allt är väl blandat. Häll chokladblandningen i skålen med popcornen och rör om tills allt är väl blandat. Forma popcornen till avlånga spöken (rekommenderar plasthandskar med lite neutral olja på då det är kladdigt). Ställ i kylen ca 1 timme så att de stelnar till. Smält mörk choklad och spritsa på ögon och mun.
Tips! Går även bra att använda micro-popcorn, men se till att sortera ut alla opoppade popcorn.


Popcornpumpor
1 påse OLW Popcorn (färdigpoppade)
10-15 g smör
100 g hackad vit choklad
1 burk marshmallowfluff
Mörk choklad
Orange geléfärg
Grön godisbitHäll de färdiga popcornen i en stor skål. Smält smöret i en kastrull. Rör ner den hackade chokladen och när den börjar smälta så tillsätter du marshmallowfluff. Rör om tills chokladen har smält och allt är väl blandat. Färga chokladblandningen orange och häll i skålen med popcornen, rör om tills allt är väl blandat.

Forma popcornen till runda pumpor (rekommenderar plasthandskar med lite neutral olja på då det är kladdigt). Sätt dit en grön godisbit på varje pumpa. Ställ i kylen ca 1 timme så att de stelnar till. Smält mörk choklad och spritsa på ögon och mun.


Tips! Går även bra att använda micro-popcorn, men se till att sortera ut alla poppade popcorn.


Mini-Frankenstein
1 pkt Jätten Hushålls Wafers
Grön Candy Melts alt vit choklad som färgas med grön geléfärg
Chokladströssel
Knäckkola strössel
Ätbara ögon
Mörk choklad

Doppa Wafers i smält grön choklad och sedan i chokladströssel, fäst dit ögon och knäckkola strössel. Ställ i kylen för att stelna. Smält mörk choklad och spritsa dit munnen.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00