ANNONS
PersonuppgifterCookies

Chokladbollskycklingar

/

Chokladbollskycklingar

Påsken närmar sig och vill du göra lite roligt bakpyssel så kan jag tipsa er om att göra dessa söta chokladbollskycklingar. Ett superenkelt sätt att piffa till dessertbordet till påsk med något roligt och gulligt. Det är också ett kul recept som man kan göra tillsammans hela familjen när man vill baka till påsk. Chokladbollar älskas ju av de flesta och de är enkla att förvandla till små figurer. Jag färgar kokosen med geléfärg eller pastafärg som det också kallas. Det kan finnas i välsorterade matbutiker precis som de ätbara ögonen, men annars hittar du det enkelt i bakbutiker på nätet. Kan funka att färga koksen med vanlig karamellfärg, men var försiktigt så den inte blir för blöt. Näbben gjorde av Non Stop som jag delade på mitten. Vill man kan man sätta den andra hälften som en tuppkam. Har man orange/röd kristyr kan man spritsa på fötter nertill också. Eller så sätter du Non Stop som fötter som jag har gjort på dessa kycklingkakor. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Vill du ha fler tips till påsk kan du kolla in min kategori ”Påsk”. På mitt Instagramkonto @cakeybmary har jag ett kort videoklipp på hur jag gör dessa chokladbollskycklingar så kika in där om du vill se det!

Chokladbollskycklingar, ca 18 st
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
6 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 msk O’boy
4 msk kallt starkt kaffe

Garnering
kokosflingor
gul geléfärg
kristyr
sockerögon
orange Non Stop eller Smarties

Blanda alla ingredienserna utom kaffe i en skål, alternativt kör dem i en matberedare. Tillsätt kaffet och blanda ihop till en smet. Om smeten är för mjuk för att rulla, ställ den en stund i kylen. Färga kokosen med geléfärg. Det gör du lättast genom att blanda kokos och geléfärg i en liten plastpåse och massera påsen tills färgen fördelats jämnt. Forma smeten till bollar och rulla dem sedan i den gula kokosen. Fäst ögonen med kristyr. Dela Non Stop eller Smarties på mitten och fäst dit dem som näbb med kristyr.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Kokosrulltårta med passionsfrukt och hallon

Kokosrulltårta med passionsfrukt och hallon

Receptet på denna rulltårta postade jag på bloggen redan i starten av mitt bloggande 2015, men känner att många av de gamla recepten jag har på bloggen glöms bort av alla nya som kommer hela tiden. Grundreceptet på detta goda bakverk kommer från Ica.se, och den är naturligt glutenfri. Jag älskar  smaker ihop som finns i rulltårtan – kokos, passionsfrukt och hallon, och detta är verkligen en underbar kokosrulltårta med en fyllning på passionsfrukt och hallon så det känns synd att den glöms bort. Jag tänkte därför att jag bakar den igen och tar några nya och bättre bilder på den och postar den på nytt. Denna rulltårta är perfekt nu så här års, den passar både till påsk och till alla vårens festligheter! Den är, precis som andra rulltårtor, väldigt enkel att göra och är ett snabbast bakverk! Se till att du har förberett curden innan om du inte använder köpt curd, så går det ännu fortare! Jag älskar passionsfrukt och använder därför passionsfruktscurd i denna rulltårta, men det funkar lika bra med lemoncurd. Båda smakerna passar ju fint med hallon och kokos. Detta blir en riktigt god och fräsch rulltårta som du bara måste prova!

Kokosrulltårta med passionsfrukt och hallon
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor
5 msk potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl passionsfruktscurd (alt. lemoncurd)
1 tsk vaniljsocker
300 g hallon

Sätt ugnen på 250 grader.
Klä en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Smör det med matfett. Vispa ägg och socker poröst. Bland kokos, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggblandningen. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Själv upp kakan på att bakplåtspapper med kokos på. Låt kakan kallna helt.
Vispa grädden till fyllningen tjock och blanda den med curd och vaniljsocker. Bred fyllningen jämnt över kakan. Fördela hallonen över och rulla ihop den med hjälp av papperet från långsidan. Låt den ligga kallt till serveringen.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Påskcookies – Chocolate chip cookies med chokladägg

/

Påskcookies – Chocolate chip cookies med chokladägg

I förra veckan gick temperaturen upp något och i torsdags kändes det verkligen som vår då det både var varmare och solen sken i stort sett hela dagen. Sedan kom värsta bakslaget i helgen med kyla och snö. Nu med mindre än 2 veckor till påsk så längtar man verkligen efter våren, särskilt med alla härliga och färgglada påskrecept som man ser i flödet. Jag tänker att den kommande tiden här fram påsk blir fokus på just påskrecept eller våriga recept! Här är ett recept som jag faktiskt gjorde förra året till påsk, men sedan hann jag aldrig publicera det. Därför kommer den nu istället! Goda chocolate chip cookies med chokladägg istället för hackade chokladbitar. Älskar de här chocolate chip cookies och här har de enkelt förvandlats till påskkakor genom att man har färgglada chokladägg i smeten. Ett tips är att lägga lite av chokladkrosset på toppen av kakorna också innan man slänger in dem i ugnen. På så sätt får påskcookiesen det där färgglada utseendet. Påskkakorna är smidiga att göra och går att göra i förväg och frysa in.

Kolla in min kategori ”Påsk” för fler baktips till påsk!

Påskcookies – Chocolate chip cookies med chokladägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl brun farin
1 msk vaniljsocker
1 ägg
200 g chokladägg

Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ihop smör, socker, brun farin och vaniljsocker till en krämig massa i en annan bunke. Vispa ner ägget i smörblandningen. Tillsätt mjölblandningen i omgångar. Grovhacka chokladäggen och blanda ner i degen, spara eventuellt lite av chokladbitarna och använd som granering på toppen. Skeda upp degen i matskedsstora bollar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 9-11 min eller tills kakorna har fått en gyllenbrun kant. Låt kakorna svalna på plåten i 2 min innan de förs över till galler för att svalna helt.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00