ANNONS
PersonuppgifterCookies

Italiensk kaffekräm – magisk kaffedessert på endast 3 ingredienser

/

Italiensk kaffekräm – magisk kaffedessert på endast 3 ingredienser

Kom för ett tag sedan över en dessert som heter Italian coffee cream eller Crema di Caffe som den heter på italienska. Det är en italiensk kaffedessert som man gör på bara 3 ingredienser, och den är verkligen superenkel att göra. En perfekt dessert för kaffeälskare då det blir en underbart god kaffesmak på desserten. Detta är en traditionell italiensk dessert som tydlig kom till när de kaffeälskande italienarna tyckte det blev för varmt att dricka hett kaffe varma sommardagar. Så då kylde man ner kaffet och blandade det med kall vispgrädde till en härlig kräm. Då det är kaffets dag idag så tyckte jag att det passade bra med denna underbara och otroligt enkla dessert. Du behöver som sagt endast 3 ingredienser för att göra denna dessert med kaffe, det går snabbt att göra den också. Det som tar lite tid att få kaffet att svalna så det är helt kallt innan man vispar ihop det med grädde. Välj om du vill servera kaffekrämen som den är eller toppa den med riven eller hackad choklad.

Jag gillar smakerna kaffe och choklad ihop så jag valde att riva över mörk choklad, eller så strör man på lite kakao istället om man hellre vill det. Passa på att göra den till helgen och njut av denna härliga italienska kaffekräm!

Italiensk kaffekräm
3/4 dl espresso
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde

Garnering (kan uteslutas)
riven eller hackad choklad alt. kakao

Brygg espresson och blanda i florsocker. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen så den blir helt kall.
Vispa grädden tills det bildas toppar och tillsätt det kalla kaffet. Vispa sedan tills du har en fluffig kräm. Klicka ut eller spritsa krämen i små glas. Garnera eventuellt med lite riven eller hackad choklad eller strö över lite kakao.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Brieflarn med päron, honung & rostade valnötter

Brieflarn med päron, honung & rostade valnötter

Något som jag tycker är gott som tilltugg är smördegsflarn. Det är enkelt och snabbt att göra, och det går också att variera smakerna väldigt mycket. Jag har tidigare gjort ett löjromsflarn med Västerbottensost och ett tomatflarn. Båda blev underbart goda och denna gången ville jag prova att göra ett tilltugg med brieost och päron. Resultatet blev detta brieflarn med päron, honung och rostade valnötter. Det är goda smaker som passar bra ihop! Smördegsflarnet skar jag sedan i mindre bitar och serverade det som ett drinktilltugg. Så om du är sugen på ett gott tilltugg till fredagsdrinken eller bubblet så tycker jag att du ska testa detta smördegsflarn med brie och päron!

Brieflarn med päron, honung & rostade valnötter
1 ark smördeg (250g)
75 g färskost
250 g brieost
2 st päron

Pensling
1 ägg

Topping
ca 50 g valnötter, gärna rostade
honung
färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär med en kniv ca 1 cm innanför kanten. Nagga botten med en gaffel innanför den skurna kanten. Bred på färskosten över smördegsplattan. Skiva brieost fördela ut över färskosten. Skiva sedan päronen tunt och lägg på över osten. Pensla kanten med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut flarnet och ringla över honung. Hacka valnötter och strö över flarnet. Dekorera slutligen med timjankvistar.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Brunchrecept – Ugnsbakad avokado med ägg

/

Brunchrecept – Ugnsbakad avokado med ägg

Igår var det brunchens dag, men då jag körde temavecka med kokos så kommer mitt brunchrecept idag istället. Brunch är verkligen en favorit och något jag gillar att bjuda på. Rätter med avokado och ägg tycker jag är riktigt gott till brunch, så därför kommer här ett recept på ugnsbakad avokado med ägg. Gillar du smashed avokado toast, så kommer du gilla detta. Enda skillnaden blir att avokado är varm, vilket också är gott tycker jag. Rätten är enkel att göra och går snabbt att tillaga den också. Det som är lite trixigt är att få plats med hela äggen i avokadon. Hittar du stora avokado så blir det lättare, men i små får man gröpa ur hålet i avokado så den blir större. Trots det kan det vara svårt att få plats med hela ägget, men då är det bara att ta bort en del av äggvitan. Krydda med salt och peppar, men gillar du lite hetta kan det även vara gott med chiliflakes. Det passar även bra med finhackad gräslök på den bakade avokadon.

Något annat som kan vara att prova är att riva över lite parmesan/pecorino eller annan god ost. Så nästa gång du bjuder på brunch så tycker jag absolut att du ska testa detta, det var så gott!

Ugnsbakad avokado med ägg, 4 st
2 avokado
4 små ägg
salt & svartpeppar
ev. gräslök
ev. chiliflakes

Till servering
bröd

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela avokadon och ta ur kärnorna. Gröp ur avokadon lite extra med en sked där kärnan har suttit för att ägget ska få plats. Lägg avokadon i en ugnssäker form. Knäck ett ägg i varje avokadohalva. Om det blir för mycket äggvita kan man skeda bort lite, alternativt kan man knäcka ägget i en skål och skeda över äggulan först och sedan så mycket äggvita som får plats. Krydda med salt och peppar. Baka avokadon mitt i ugnen i 10-15 min, tills äggvitan är fast men gulan får gärna vara lite rinnig. Strö eventuellt på finhackad gräslök och lite chiliflakes, och servera gärna med ett gott bröd.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00