Italiensk kaffekräm – magisk kaffedessert på endast 3 ingredienser
Italiensk kaffekräm – magisk kaffedessert på endast 3 ingredienser
Kom för ett tag sedan över en dessert som heter Italian coffee cream eller Crema di Caffe som den heter på italienska. Det är en italiensk kaffedessert som man gör på bara 3 ingredienser, och den är verkligen superenkel att göra. En perfekt dessert för kaffeälskare då det blir en underbart god kaffesmak på desserten. Detta är en traditionell italiensk dessert som tydlig kom till när de kaffeälskande italienarna tyckte det blev för varmt att dricka hett kaffe varma sommardagar. Så då kylde man ner kaffet och blandade det med kall vispgrädde till en härlig kräm. Då det är kaffets dag idag så tyckte jag att det passade bra med denna underbara och otroligt enkla dessert. Du behöver som sagt endast 3 ingredienser för att göra denna dessert med kaffe, det går snabbt att göra den också. Det som tar lite tid att få kaffet att svalna så det är helt kallt innan man vispar ihop det med grädde. Välj om du vill servera kaffekrämen som den är eller toppa den med riven eller hackad choklad.
Jag gillar smakerna kaffe och choklad ihop så jag valde att riva över mörk choklad, eller så strör man på lite kakao istället om man hellre vill det. Passa på att göra den till helgen och njut av denna härliga italienska kaffekräm!
Italiensk kaffekräm
3/4 dl espresso
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
Garnering (kan uteslutas)
riven eller hackad choklad alt. kakao
Brygg espresson och blanda i florsocker. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen så den blir helt kall.
Vispa grädden tills det bildas toppar och tillsätt det kalla kaffet. Vispa sedan tills du har en fluffig kräm. Klicka ut eller spritsa krämen i små glas. Garnera eventuellt med lite riven eller hackad choklad eller strö över lite kakao.