Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Colourbox + respektive producent.

Vitt och fyndigt med Gunilla

Kalvschnitzel, buffé eller kycklinggryta? Gunilla Hultgren Karell hittar vinerna som passar. Två med absolut toppbetyg!

Raimat Abadia Blanc de Blancs 2007, (2725), Spanien, 69 kronor

Läckert vin med god äpplig, läskande frukt och citrusfräschör. Fint till en förrätt på avocadomousse, rödlök och lite sikrom.

5 getingar!

Simonsig Chardonnay 2008, (2032), Sydafrika, 83 kronor

Ett smakrikt, mycket tilltalande vin med härliga smöriga och nötiga toner. Fylligt och koncentrerat och utmärkt till en kalvschnitzel.

5 getingar!

Jacob´s Creek Semillon Chardonnay 2008, (16434), Australien,


65 kronor

Skön smak av exotisk frukt med lätt inslag av citrus. Ett trevligt allroundvin som funkar mycket bra på en buffé.

4 getingar!

Claps Sauvignon 2007, (2426), Italien, 80 kronor

Ett aromatiskt och finstämt vin med fläder och örter och lime i smaken. Gott som apéritif och även till en lättare fisk- eller skaldjursrätt.

4 getingar!

Las Moras Reserve Chardonnay 2008, (16018), Argentina, 209 kronor, (3 liter)

Smakrik med saftig, gul frukt, citrus och krydda. Ett robust vin som passar exempelvis en kycklinggryta. Ekologiskt odlade druvor. 

3 getingar.