Vinn en kokbok för alla lägen
Du kan vinna en sprillans ny Vår kokbok.
Alla behöver vi en grundplåt i köket, något att slå i när kunskapen tryter. Vår kokbok (Norstedts) har kommit ut sedan 50-talet och var då en heltäckande grundkokbok. 2009 är det dags för 25:e upplagan som innehåller många fler moderna recept.
Du kan vinna ett eget exemplar om du svarar rätt på den här frågan:
Vilket år kom första Vår kokbok ut?
1. 1956
x. 1959
2. 1953
Skicka in ditt svar till tavla@alltommat.se
Skriv med namn och adress. Vi vill ha ditt svar senast 19 oktober. Vinnaren publiceras sedan här på sajten.
För att vara med i tävlingen ska du också vara prenumerant på vårt nyhetsbrev. Om du inte redan är det - klicka här och registrera din mejladress.
Recept ur kokboken
Chevregratinerad rotselleri
4 portioner
Tid: ca 45 min
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
1 rotselleri
4 tsk olivolja
flingsalt
200 g chèvre
1 msk flytande honung
4 kvistar rosmarin eller 1 msk torkad
2 msk pumpa- eller solrosfrön
Skär rotsellrin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvrepå varje bit. Ringla över honungen och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfröna. Låt stå i ugnen i ca 5 min.
Servera genast, t ex med dinkelsallad eller råris och tomatsallad.