Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vinn en kokbok för alla lägen

Du kan vinna en sprillans ny Vår kokbok.

Alla behöver vi en grundplåt i köket, något att slå i när kunskapen tryter. Vår kokbok (Norstedts) har kommit ut sedan 50-talet och var då en heltäckande grundkokbok. 2009 är det dags för 25:e upplagan som innehåller många fler moderna recept.

Du kan vinna ett eget exemplar om du svarar rätt på den här frågan:

Vilket år kom första Vår kokbok ut?

1. 1956

x. 1959

2. 1953

Skicka in ditt svar till tavla@alltommat.se

Skriv med namn och adress. Vi vill ha ditt svar senast 19 oktober. Vinnaren publiceras sedan här på sajten.

För att vara med i tävlingen ska du också vara prenumerant på vårt nyhetsbrev. Om du inte redan är det - klicka här och registrera din mejladress.

Recept ur kokboken

Chevregratinerad rotselleri

4 portioner

Tid: ca 45 min

Ugn: 200 grader

Ingredienser:

1 rotselleri

4 tsk olivolja

flingsalt

200 g chèvre

1 msk flytande honung

4 kvistar rosmarin eller 1 msk torkad

2 msk pumpa- eller solrosfrön

Skär rotsellrin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvrepå varje bit. Ringla över honungen och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfröna. Låt stå i ugnen i ca 5 min.

Servera genast, t ex med dinkelsallad eller råris och tomatsallad.