Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vintips till fredagsmaten.Vintips till fredagsmaten.Vintips till fredagsmaten.
Vintips till fredagsmaten. Foto: Omslag: Claes Löfgren

Vin till vuxet fredagsmys

Vinkännaren och AOM-bloggaren Gunilla Hultgren Karell är akteull med en ny kokbok. I "Fredagsvinet" får du hjälp att hitta det perfekta vinet till fredagsmaten.

I Fredagsvinet får du tips på recept och mat som passar bra ihop. Fredagsmaten ska gå snabbt att laga och vara lite extra god. Maten och vinet ska lyfta fram varandra.

Recepten varvas med vintips och matnyttig vinfakta. En liten miniguide:

Vita lätta viner

Passar bäst till fisk- och skaldjursrätter. Fungerar utmärkt som aperitif. Servera vid 8-12 grader.

Vita fylliga viner

Passar allra bäst till smakrika fiskrätter, kyckling och ljust kött. Serveringstemperatur 12-14 grader.

Roséviner

Utmärkta matviner, särskilt de torra till smakrik fisk, ljust kött och vegetariskt. Serveringstemperatur 8-12 grader. 

Röda lätta viner

Går fint till fisk med smakrika tillbehör och ljust kött. Servering 14-18 grader.

Röda fylliga viner

Kommer bäst till sin rätt till kött med rika såser och gärna med lite sälta. Serveringstemperatur 16-20 grader.

Författare Gunilla Hultgren Karell och Lilian Bylund 

Fotograf Claes Löfgren 

Förlag Semic

Bandtyp Inbunden 

ISBN 9789155258382 

Antal sidor 112