Vin till vuxet fredagsmys
Vinkännaren och AOM-bloggaren Gunilla Hultgren Karell är akteull med en ny kokbok. I "Fredagsvinet" får du hjälp att hitta det perfekta vinet till fredagsmaten.
I Fredagsvinet får du tips på recept och mat som passar bra ihop. Fredagsmaten ska gå snabbt att laga och vara lite extra god. Maten och vinet ska lyfta fram varandra.
Recepten varvas med vintips och matnyttig vinfakta. En liten miniguide:
Vita lätta viner
Passar bäst till fisk- och skaldjursrätter. Fungerar utmärkt som aperitif. Servera vid 8-12 grader.
Vita fylliga viner
Passar allra bäst till smakrika fiskrätter, kyckling och ljust kött. Serveringstemperatur 12-14 grader.
Roséviner
Utmärkta matviner, särskilt de torra till smakrik fisk, ljust kött och vegetariskt. Serveringstemperatur 8-12 grader.
Röda lätta viner
Går fint till fisk med smakrika tillbehör och ljust kött. Servering 14-18 grader.
Röda fylliga viner
Kommer bäst till sin rätt till kött med rika såser och gärna med lite sälta. Serveringstemperatur 16-20 grader.
Författare Gunilla Hultgren Karell och Lilian Bylund
Fotograf Claes Löfgren
Förlag Semic
Bandtyp Inbunden
ISBN 9789155258382
Antal sidor 112