Vin till thaigryta eller skaldjurspasta
Mest Europa i veckans vita tips men Gunilla hittar en sydafrikan också! Testa riesling till thaigryta!
Domaine Jean Vullien Chignin-Bergeron 2007, (96921),
Frankrike, 99 kronor
Frisk och elegant med perfekt mogen persikoliknande frukt och lätt krydda. En höjdare till ugnsbakad vit fisk med blomkålskräm.
5 getingar!
Pinot Grigio Trentino Riserva 2006, (96102), Italien, 79 kronor
Lättsam med pigg kryddighet och uppfriskande syra. En tilltalande italienare man gärna dricker till exempelvis pasta med skaldjur.
4 getingar!
Peter Nicolay Riesling Spätlese 2007, (96935), Tyskland, 79 kronor
Halvtorrt vin med saftig, god smak. Drag av aprikoser och melon och diskret sötma. Gott till en thaikryddad fiskgryta.
4 getingar!
Fleur du Cap Chardonnay Unfiltered 2007, (96952), Sydafrika, 99 kronor
Smakrikt vin med kryddig, nästan lite smörig ton. Fin koncentration och balans och passar fint till exempelvis baconlindad kyckling med rostade grönsaker.
4 getingar!
Moscophilero 2007, (96204), Grekland, 69 kronor
Frisk och fräsch med lätt aromatisk ton och lite citrus. Trevlig som aptitretare och testa gärna till en sallad med fetaost.
3 getingar!