Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Chefredaktören för magasinet Vego ger oss sina bästa tips på veganställen i Stockholm.
Chefredaktören för magasinet Vego ger oss sina bästa tips på veganställen i Stockholm.
Chefredaktören för magasinet Vego ger oss sina bästa tips på veganställen i Stockholm.
Chefredaktören för magasinet Vego ger oss sina bästa tips på veganställen i Stockholm. Foto: Copyright 2017. All rights reserved.

Stockholms bästa vegan-restauranger – experten tipsar

Vi träffade Mattias Kristiansson, chefredaktör på tidningen Vego, och fick hans bästa vegotips på restauranger i Stockholm. En utmärkt guide för dig som besöker Stockholm och är sugen på veganska smultronställen!

Mattias Kristiansson har valt ut sina favoritställen där du som äter veganskt kan känna dig trygg och bli glad, mätt och nöjd. Flera av hans favoriter satsar på svenska smaker.

– Det är ju alltid ett säkert kort med asiatisk mat när det kommer till veganskt, men jag blir mer imponerad när man tar svenska råvaror och gör någonting med dem som får fram grönsakernas egna smaker. Inte dränker allt i kryddor.

Mattias guide är en av flera digitala guider, som du hittar på scandichotels.se/downtowncamperhotspots. Där delar 18 stockholmare och lokala profiler med sig av sina bästa tips inom olika områden. Superbartendern Johan Evers guidar till stans bästa cocktails och Johanna Grandin vet allt om glutenfria ställen i Stockholm.

Mattias Kristianssons bästa vegoställen i Stockholm:

Mother

– Lätt Stockholms bästa lunchbuffé! Så mycket grejer och noggrant utskrivet på lappar vad det är. Det är faktiskt jättedåligt på andra ställen. De glömmer ofta bort att de har créme fraiche i såsen eller fisksås i dressingen. På Mother finns det också något för alla smaker. Problem är att det är för mycket! När jag äter buffé så tänker jag inte strategiskt utan blandar allt på samma tallrik.

Mother, Mäster Samuelsgatan 19, City

Maholo

– Det är ett café med hälsoprofil, nyttig välgjord mat. Det är generöst och maten är vackert dekorerat med blommor. Allt är helt veganskt och det märks att det drivs av riktiga eldsjälar. De har stans bästa bowls! Bra middagsrätter och så kan man plocka ihop en egen sallad. De har raw food-bakverk som jag älskar. Stället är mysigt och har en fin innergård.

Hälsocafét Mahalo, Hornsgatan 61, Södermalm

Växthuset

– Ganska ny krog med höga ambitioner. Lite finare vegomat och säsongsbaserat. Det är skönt att kunna sitta på en fin restaurang och veta att man kan äta allt utan att behöva dissekera menyn. Dessutom har de bra veganska viner.

Restaurang Växthuset, Hammarby Slussväg 2, Södermalm

Södra Teaterns restaurang

– De gjorde om sin meny till helt vegetarisk för bara någon månad sedan. Det är mindre rätter, blandad meny med mycket svenska smaker. Det gillar jag! Också här bra på viner till maten. Superfin lokal och Stockholms bästa utsikt. Ät där på sommaren och fortsätt festa hela natten!

Södra Teaterns restaurang, Mosebacke Torg 1, Södermalm

Café Delivore

– En vegansk delibutik med café. Det låter kanske överdrivet men det är faktiskt inte så enkelt som vegan att hitta bra mat att bara köpa med sig. Här finns mackor och bakverk, varm och kall mat. Stället känns väldigt Berlin! Ser ut som vilken butik som helst men jag vet att jag kan äta allt som finns här. Här hittar du också alla veganska produktnyheter.

Café Delivore, Hornsgatan 149, Södermalm

LÄS OCKSÅ: Veganskt godis – 19 godissorter för dig som är vegan