Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Garant

Vegoburgare med låtsaskött som blöder - nu lanseras succén i butik

Har du hört talas om den växtbaserade mirakelburgaren som "blöder" och har en textur som påminner om kött? Från och med onsdag, 19 september, går den att köpa i din matbutik!

Trenden med köttliknande veganska burgare har de senaste åren spridit sig, framförallt i USA med ”The Impossible Burger”. Tekniken bakom den nya burgaren är inte helt enkel och har tidigare inte tagit sig till Sverige. 

Men i juni lanserades Urban Deli sin innovation "Juicy Vegan Burger” på sina restauranger i Stockholm. Efter succén på restaurangerna har Garant tillsammans med Urban Deli valt att lansera ”Juicy Vegan Burger” i frysdiskar runtom i landet.

Foto: Linda Nestor

 Betyg från Allt om Mat-redaktionen: Saftig och god neutral smak. Bra textur som liknar kött. Helt utan bismak som vegetariska produkter ibland kan ha. Passar alla.

Burgaren riktar sig i första hand till den stora gruppen flexitarianer som vill äta mer vegetariskt och utmaningen är att få den köttälskade målgruppen att gilla burgaren.

- Vi vill skapa bra och nyttig mat för den moderna konsumenten, därför är vi väldigt stolta över Juicy Vegan Burger. Den perfekta mixen mellan tradition, innovation och trend. Det är extra roligt att den nu finns tillgänglig för alla att köpa hem. Vi har ihop med Urban Deli jobbat med detta sen vi första gången såg de blödande veganska burgarna på Instagram, säger Johan Neuman, chef egna märkesvaror, Axfood.

Burgaren är fri från soja och hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein och ger burgaren en textur som är slående lik en köttburgare. ”Blodet” från burgaren består av rödbetssaft. Burgaren går att steka eller grilla och serveras med fördel medium rare med en innertemperatur på 50ºC.

Juicy Vegan Burger på grillen.

Juicy Vegan Burger lanseras den 19 september 2018 och kommer säljas på Mat.se, Hemköp, Willys och Tempo.