Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegansk nyårsmeny – 4 festliga recept

Fira in det nya året med en riktigt god nyårsmeny. Alla recepten här är veganska – och väldigt, väldigt goda, både för smaklökarna och planeten.

Vegansk fördrink: Citrongräs- och ingefärsdrink

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vi börjar kvällen med en god fördrink. Den här citrongräs- och ingefärsdrinken är både syrlig och läskande. Ingefära sätter en spännande, lite pepprig smak. Du hittar receptet här.

Vegansk förrätt: Rotsellerisoppa med rostade brysselkålschips

Foto: Magnus Carlsson

Till förrätt serverar vi en god rotsellerisoppa med rostade brysselkålschips, den är både värmande och god. Tryffelolja gör rätten lite lyxigare, men en god olivolja fungerar också bra att droppa över. Du hittar receptet här.

Vegansk huvudrätt: Pumpasmörrostad blomkål med sötpotatismos och kikärtssalsa

Foto: Per Ranung

Kvällens huvudrätt är en pumpasmörrostad blomkål med sötpotatismos och kikärtssalsa signerad Maximillian Lundin, som driver den veganska snabbmatskedjan "The Plant" i Stockholm. En god och matig men också färgstark rätt, lite som ett fyrverkeri på tallriken. Du hittar receptet här.

Vegansk efterrätt: Raw brownie med chokladfrosting

Foto: Katja Ragnstam

Vi avslutar nyårsmiddagen med en smarrig raw brownie med chokladfrosting. Servera med lite bär eller frukt för att piffa till efterrätten ytterligare. Du hittar receptet här.