Vårmiddag på 1 timme - recept på grillad fisk och pannacotta
Laga en syrligt god vårmiddag med grillad fisk med citronsås, limedrink till förrätt och pannacotta toppad med färsk citrusfrukt till efterrätt. Allt om Mat:s kock Cecilia Lundin har komponerat en trerättersmiddag som bara tar 1 timme att tillaga. Se recept och drinktips här.
Kocken Cecilia Lundin om menyn:
I den här vårmenyn har jag tänkt att citrus är den röda tråden, lime i drinken, citron i såsen till fisken och grape till pannacottan. Friskt och fräscht. Om drinken serveras utomhus och det är kallt, servera en varm romdrink i stället. Spetsa nybryggt te med rom och lite rörsocker och lägg en limeskiva i varje glas.
OBS! Tillagningstiden för middagen är 1 timme, pannacottan behöver dock mer tid i frysen så se till att laga den först.
MENY
DRINK
Limedrink
HUVUDRÄTT
Grillad hälleflundra med ugnsbakad fänkål och citronhollandaise
DESSERT
Vaniljpannacotta med grape och granola
PLANERING
Gör pannacottan och ställ i frys och kyl
Koka sockerlagen och låt den kallna
Lättrimma fisken
Tillaga potatis och fänkål
Gör citronhollandaise
Skaka och servera drinken
Grilla fisken
Servera fisken med tillbehör
Servera desserten
Fördrink
Varmrätt
Efterrätt
Matcha mat och dryck
TILL GRILLAD HÄLLEFLUNDRA:
Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc 2020 (5798), Frankrike, 159 kr. Vitt, smakrikt vin med toner av gula äpplen, nötter och ett finstämt smörigt stråk. Frisk fruktsyra som balanserar.
TILL VANILJPANNACOTTA:
Château Grillon 2015 (4115), Frankrike, 129 kr (37,5 cl). Vitt sött vin med drag av torkad frukt, inslag av honung, saffran och apelsin.
ALKOHOLFRITT TILL FISKEN:
Maglehem n:o 4 (11575), Sverige, 48 kr (63 cl). Ekologisk äppelmust med lätt ton av honung, avrundad sötma och en balanserande friskhet.
Läs också: