Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Produktbilder/Shutterstock

Våga testa viner från otippade vinländer – 10 tips

Italienska, spanska och franska viner i all ära, men det kan också vara kul att testa vin från något land eller någon region som inte hör till de allra största i vinvärlden. Här tipsar vinexperten Gunilla Hultgren Karell om tio viner från lite annorlunda vinregioner, som alla är väl värda att upptäcka. Spana in hennes utplockade favoriter här!

Vinvärlden växer snabbt, och i dag går det att hitta spännande flaskor från länder som kanske i första hand inte brukar förknippas med vin. Här har Allt om Mat:s och Allt om Vin:s expert Gunilla Hultgren Karell plockat ut tio flaskor från lite otippade vinregioner. Röda, vita och mousserade i olika prisklass – från bland annat Japan, Uruguay, Georgien och Kroatien – som du hittar på Systembolaget. 

Kanske hittar du ett nytt favoritvin bland tipsen?

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.