Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Produktbilder/Shutterstock

Våga testa viner från otippade vinländer – 10 tips

Italienska, spanska och franska viner i all ära, men det kan också vara kul att testa vin från något land eller någon region som inte hör till de allra största i vinvärlden. Här tipsar vinexperten Gunilla Hultgren Karell om tio viner från lite annorlunda vinregioner, som alla är väl värda att upptäcka. Spana in hennes utplockade favoriter här!

Gunilla Hultgren Karell

Vinvärlden växer snabbt, och i dag går det att hitta spännande flaskor från länder som kanske i första hand inte brukar förknippas med vin. Här har Allt om Mat:s och Allt om Vin:s expert Gunilla Hultgren Karell plockat ut tio flaskor från lite otippade vinregioner. Röda, vita och mousserade i olika prisklass – från bland annat Japan, Uruguay, Georgien och Kroatien – som du hittar på Systembolaget. 

Kanske hittar du ett nytt favoritvin bland tipsen?

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.