Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Uppdatera matlagningen med spännande nyheter

Entrecôteburgare, ett nytt tacokoncept och snabblagat ris är några av nyheterna i dagligvaruhandeln. 

Smakrika nyheter med kyckling

Foto: Lönneberga

Lönneberga utökar sitt kycklingsortiment med två nyheter: kycklingbacon och ett pålägg med skivad kyckling. Baconet är rökt med hickory och al vilket gör att kycklingen påminner om fläskbacon. Pålägget är varmrökt och påminner om rökt skinka i smaken. Finns i butik från vecka 11.

Signerat Tina Nordström

Foto: HealthyCo

Det svenska märket Healthyco släpper en serie produkter tillsammans med matprofilen Tina Nordström. Nyheterna är aioli, majonäs, chilisås, bbq-sås och ketchup som alla är utan tillsatser och färgämnen. Finns i butik nu.

Nyttigare pizza från Leksands knäckebröd

Foto: Leksands knäckebröd

Den nya knäckepizzabottnen är extra tunt bakat knäcke som blir lite mjuk i ugnen men behåller sina spröda och krispiga kanter. Lägg på dina favoritingredienser på bottnen och grädda för ett snabbt och lite nyttigare alternativ till den traditionella pizzan. Finns i butik nu.

Uppdatera tacofredagen

Foto: Santa Maria

Tacos har blivit något av en nationalrätt i Sverige och det är många av oss som inte accepterar något annan än tacos när det vankas fredagskväll. Nu tar Santa Maria rätten till nästa nivå när de lanserar ett nytt tacokoncept som inkluderar kryddpaster, såser, mayo och ett extra mjukt tortillabröd. Finns i butik nu.

Svensktillverkad tempeh

Tempeh är ett växtbaserat alternativ som är gjort på fermenterade sojabönor. Produkten innehåller 20 g protein per 100 g och är rikt på både järn och fibrer. Yipin kommer nu med tempeh tillverkad i Sverige. Finns i butik från vecka 11.

Servera färsk lax hemma

Foto: Sam Thwaites

Frøya lanserar färsk norsk lax i svenska butiker. Laxen är helt skinn- och benfri och kan ätas rå eller snabbt tillagad. Fisken lanseras i tre olika bitar, back loin i stor eller liten bit och mid loin. Back loin är den finaste biten från laxryggen och mid loin är lite fetare och saftigare än ryggbiten. Finns i butik från vecka 11.

Matprofilen Zeina Mourtada

Zeina Mourtada, även känd under namnet Zeinas Kitchen, utökar sin produktserie med fem varianter av ris och bulgur. En förpackning räcker till två personer och värms enkelt i mikrovågsugn. Finns i butik nu.

Entrecôte till burgarfantasten

Lindströms lanserar den första burgaren i Sverige som är tillverkad av 100 procent entrecôte. En förpackning innehåller två burgare, 150 g styck. Finns i butik från vecka 11.

Känt bröd från USA kommer till Sverige

Martin's potato roll har funnits i USA sedan 50-talet och lanseras nu i Sverige inför vårens grillmiddagar. Det mjuka brödet säljs i åttapack. Finns i butik från vecka 11.