Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Kocken ger sina bästa tips på hur du undviker att maten känns stabbig
2 AV 2
Foto: Anna Kern/Joel Wåreus

Undvik vanliga missen när du lagar husmanskost

Stefan Ekengren är proffskocken med extra kärlek för husmanskost. Men det finns många fallgropar att se upp för när man lagar de gamla klassiska rätterna. I filmklippet här ovan delar Stefan sina knep för hur du lyckas undvika de vanliga misstagen. 

Köttbullar med potatismos, kålpudding och raggmunk. Det finns mängder av smarriga klassiker, som för många är stående inslag på veckomenyerna. 

Foto: Anna Kern

Men det finns en hel del att tänka på när man lagar klassisk husman. En av de vanligaste fallgroparna är att maten blir för stabbig; att såsen blir för tjock eller soppan för mäktig.

I klippet här ovan ger Stefan Ekengren sina bästa knep för hur du med enkla knep lyckas få en fräschare känsla – och ännu godare smak – på husmanskosten. 

Läs mer:

 https://alltommat.expressen.se/artiklar/husmanskost-recept-pa-10-klassiska-favoriter/