Undvik vanliga missen när du gör bearnaisesås
Bearnaisesås är en av de absolut mest populära såserna, och allra godast blir den när man lagar den själv. Men det finns många fallgropar att se upp med, för att den inte ska skära sig – utan bli perfekt krämig och få en bra balans i smakerna.
Här ger Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland sina allra bästa knep för hur du blir ett proffs på bearnaises, och undviker vanligaste missen.
Ta del av tipsen här!
Bearnaisesås är en riktig favorit till en nygrillad köttbit, och det är nog många som har en burk färdigköpt bearnaisesås i kylen. Men allra godast blir den utan tvekan när man lagar den själv från grunden.
Så hur gör man då för att få till en perfekt krämigt och god bearnaisesås, så som den smakar på restaurang? Det finns en hel del som kan gå fel – och en grynig, vattnig och smaklös sås som skurit sig är ingen höjdare. Men med de rätta metoderna är det inte alls särskilt klurigt att få till en bra bearnaise, och Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland guidar dig därför här till hur du blir ett proffs på den älskade såsen.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.