Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hur gör man för att få till en perfekt krämigt och god bearnaisesås, så som den smakar på restaurang? Det finns en hel del som kan gå fel. Gunilla von Heland hjälper dig på vägen.
Hur gör man för att få till en perfekt krämigt och god bearnaisesås, så som den smakar på restaurang? Det finns en hel del som kan gå fel. Gunilla von Heland hjälper dig på vägen.
Hur gör man för att få till en perfekt krämigt och god bearnaisesås, så som den smakar på restaurang? Det finns en hel del som kan gå fel. Gunilla von Heland hjälper dig på vägen.
Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland menar att den absolut vanligaste missen när man gör bearnaisesås är att den skär sig, vilket gör att den blir grynig och vattnig.
Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland menar att den absolut vanligaste missen när man gör bearnaisesås är att den skär sig, vilket gör att den blir grynig och vattnig.
Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland menar att den absolut vanligaste missen när man gör bearnaisesås är att den skär sig, vilket gör att den blir grynig och vattnig.
1 AV 2
Hur gör man för att få till en perfekt krämigt och god bearnaisesås, så som den smakar på restaurang? Det finns en hel del som kan gå fel. Gunilla von Heland hjälper dig på vägen.
Foto: Allt om Mat/ Helén Pe
2 AV 2
Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland menar att den absolut vanligaste missen när man gör bearnaisesås är att den skär sig, vilket gör att den blir grynig och vattnig.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt / mitt kök

Undvik vanliga missen när du gör bearnaisesås

Bearnaisesås är en av de absolut mest populära såserna, och allra godast blir den när man lagar den själv. Men det finns många fallgropar att se upp med, för att den inte ska skära sig – utan bli perfekt krämig och få en bra balans i smakerna. 

Här ger Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland sina allra bästa knep för hur du blir ett proffs på bearnaises, och undviker vanligaste missen. 

Ta del av tipsen här! 

Bearnaisesås är en riktig favorit till en nygrillad köttbit, och det är nog många som har en burk färdigköpt bearnaisesås i kylen. Men allra godast blir den utan tvekan när man lagar den själv från grunden. 

Så hur gör man då för att få till en perfekt krämigt och god bearnaisesås, så som den smakar på restaurang? Det finns en hel del som kan gå fel – och en grynig, vattnig och smaklös sås som skurit sig är ingen höjdare. Men med de rätta metoderna är det inte alls särskilt klurigt att få till en bra bearnaise, och Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland guidar dig därför här till hur du blir ett proffs på den älskade såsen. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.