Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Per Ranung

Trerättersmiddag på en timme - chèvre, choklad och ankbröst

Recept till en trerättersmiddag som blir klar på en timme. Förrätt med chèvrepajer, varmrätt med ankbröst och apelsinsås och gott avslut med snabblagad chokladmousse.

En trerättersmiddag kan gå snabbt att laga om du hittar bra recept och smarta genvägar i din matlagning. Allt om Mat.s kock och matredakör Gunilla von Heland har gjort den här helgmenyn som går snabbt att laga.

Förrätt med chèvre

Varmrätt med ankbröst

Efterrätt med choklad

MATCHA MAT & DRYCK

TILL CHÈVREPAJER: Sancerre Les Baronnes 2020 (32253), Frankrike, 189 kr. Elegant och friskt vitt vin med finstämd, aromatisk framtoning. Drag av vinbärsblad, lime och krusbär. 

TILL ANKA MED KRYDDIG APELSINSÅS: Urlar Pinot Noir 2019 (2138), Nya Zeeland, 165 kr. Rött vin i ganska mjuk och smidig stil. Här finns drag av mogna hallon, örter och en angenäm kryddighet. 

TILL CHOKLADMOUSSE: Alambre Moscatel de Setúbal 2014 (8117), Portugal, 75 kr (37,5 cl). Starkvin med god sötma. Drag av torkad frukt, nötter, choklad och pomerans. 

ALKOHOLFRITT TILL FÖR- OCH VARMRÄTT: Ingrid Marie Äppelmust (1993), Sverige, 25 kr (25 cl). Äppelmust med balans mellan sötma och friskhet. Lätt kryddighet och god längd.