Trerättersmiddag med lyxpizza - klart på en timme
Recept till en festlig trerättersmiddag. En riktigt lyxig pizza är perfekt helgmat och smidigt att göra med färdiggräddade bottnar. Menyn ramas in med en vintrig, kryddig GT och en tiramisusmakande dessertmousse.
Receptmakaren Gunilla von Heland om den härliga helgmenyn hon skapat:
”Det här är inte en vanlig fredagspizza utan mer som en korsning av pizza och lyxig räkmacka. Den går snabbt att laga tack vare de färdiggräddade pizzabottnarna. Räkor och lax läggs på efter att pizzan gräddats. Starta kvällen med en vintrig och lätt kryddig GT med rostad apelsin som är lika god utan gin. Avsluta med en krämig mousse av choklad med tiramisusmak.”
MENY
FÖRRÄTT
Vinter-GT med rostad apelsin
HUVUDRÄTT
Lyxpizza med lax och räkor
DESSERT
Chokladmousse med tiramisusmak
PLANERING
Gör efterrätten och ställ i kylen.
Rosta apelsinskivorna till drinken.
Förbered toppingen till pizzorna.
Grädda pizzorna med ostkrämen.
Blanda drinken.
Toppa den varma pizzorna strax innan de serveras.
Recept till trerättersmeny på 1 timme
Fördrink
Drink som enkelt blir alkoholfri genom att utesluta gin.
Varmrätt
Efterrätt
Matcha mat och dryck
TILL LYXPIZZA: Rotari Brut Riserva 2017 (nr 7567) Italien, 129 kr. Norditalienskt bubbel med elegant, fräsch smak och med inslag av äpplen, bröd och lite grape.
TILL CHOKLADMOUSSE: Florio Marsala Superiore Dolce 2018 (nr 8403) Italien, 79 kr (37,5 cl). Starkvin med knäckiga, nötiga toner. God sötma och inslag av torkad frukt, apelsin och gula russin.
ALKOHOLFRITT TILL PIZZAN: Lazy Estate Sparkling Tea (nr 1988) Sverige, 79 kr. Mousserande dryck med toner av te, mynta och en lätt blommighet.
Recept och styling Gunilla von Heland Foto Per Ranung
Läs också: