Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Per Ranung

Trerättersmiddag med lyxpizza - klart på en timme

Recept till en festlig trerättersmiddag. En riktigt lyxig pizza är perfekt helgmat och smidigt att göra med färdiggräddade bottnar. Menyn ramas in med en vintrig, kryddig GT och en tiramisusmakande dessertmousse.

Receptmakaren Gunilla von Heland om den härliga helgmenyn hon skapat:

”Det här är inte en vanlig fredagspizza utan mer som en korsning av pizza och lyxig räkmacka. Den går snabbt att laga tack vare de färdiggräddade pizzabottnarna. Räkor och lax läggs på efter att pizzan gräddats. Starta kvällen med en vintrig och lätt kryddig GT med rostad apelsin som är lika god utan gin. Avsluta med en krämig mousse av choklad med tiramisusmak.”

MENY

FÖRRÄTT

Vinter-GT med rostad apelsin

HUVUDRÄTT

Lyxpizza med lax och räkor

DESSERT

Chokladmousse med tiramisusmak

PLANERING

Gör efterrätten och ställ i kylen.

Rosta apelsinskivorna till drinken.

Förbered toppingen till pizzorna.

Grädda pizzorna med ostkrämen.

Blanda drinken.

Toppa den varma pizzorna strax innan de serveras.

Recept till trerättersmeny på 1 timme

Fördrink

Drink som enkelt blir alkoholfri genom att utesluta gin.

Varmrätt

Efterrätt

Matcha mat och dryck

TILL LYXPIZZA: Rotari Brut Riserva 2017 (nr 7567) Italien, 129 kr. Norditalienskt bubbel med elegant, fräsch smak och med inslag av äpplen, bröd och lite grape.

TILL CHOKLADMOUSSE: Florio Marsala Superiore Dolce 2018 (nr 8403) Italien, 79 kr (37,5 cl). Starkvin med knäckiga, nötiga toner. God sötma och inslag av torkad frukt, apelsin och gula russin.

ALKOHOLFRITT TILL PIZZAN: Lazy Estate Sparkling Tea (nr 1988) Sverige, 79 kr. Mousserande dryck med toner av te, mynta och en lätt blommighet. 

Recept och styling Gunilla von Heland Foto Per Ranung

Läs också: