Trerättersmiddag med krämig pasta - klart på en timme
Sugen på en festlig fredagsmiddag som är klar på en timme? Laga trerätters med sparris, saffran och färska jordgubbar!
Lättlagad och festlig trerättersmiddag på en timme. Här är en meny, komponerad av receptmakaren Gunilla von Heland, med enkelt ostdipp, krämigt god saffranspasta med sparris och sval och fräsch efterrätt med jordgubbar.
MENY
FÖRRÄTT
Getostdipp med honung och rosmarin
HUVUDRÄTT
Pappardelle med sparris och krämig saffranssås
DESSERT
Ananassorbet med rom, mynta och jordgubbar
Receptmakaren Gunilla von Heland om den lättlagade menyn:
– I varmrätten får sparrisen spela huvudrollen tillsammans med pappardelle. Pasta i en gräddig saffranssås är enkelt och gott, perfekt för en fredagskväll. Börja med en ostig dipp och avsluta middagen med en fräsch sorbet av fryst mango, mynta och färska jordgubbar.
PLANERING
Gör ananassorbet och ställ i frysen.
Skär jordgubbarna i små tärningar och blanda med socker.
Gör getostdippen och förbered tillbehören.
Koka pastasåsen och sparrisen
Koka pastan och blanda med såsen.
Här hittar du recepten till den lättlagade trerättersmiddagen.
Förrätt
Varmrätt
Efterrätt
Recept & styling Gunilla von Heland Foto Per Ranung
Läs också: