Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Äppelpaj och kladdkaka - kombinationen du måste prova
2 AV 2

Trerättersmiddag du lagar på 1 timme - krämig risotto och bärkaka

Receptmakaren Petra Lindstrand har skapat en snabblagad trerättersmiddag med en härligt fruktig fördrink, en krämig majsrisotto till huvudrätt och en busenkel björnbärskaka till efterrätt. Laga och njut av en helgmiddag som är klar på en timme!

Den här menyn är helt vegetarisk, med en krämig risotto av färsk majs och en läcker snabbakad kaka med bär. Starta med en klassisk 90-talsdrink med knaprigt tilltugg.

Petra Lindstrand om den vegetariska festmenyn:

”Drinken Lennart var populär på 90-talet men har sedan dess fallit i glömska. Med lite mynta och is är det dags för en revival! Den färska majsen passar perfekt att göra en risotto på. Använd majsen både som grund till en buljong och i själva risotton. En enkel röra ihop-kaka med trädgårdens bär blir en god avslutning på middagen.”

MENY

DRINK MED TILLTUGG

Lennart med ostkex

HUVUDRÄTT

Färsk majsrisotto med mandelpangrattato och tryffelpecorino

DESSERT

Björnbärkaka med mandelmassa

PLANERING

Rör ihop kakan och grädda den.

Vispa grädden och ställ i kyl.

Gör mandelpangrattaton.

Förbered risotton: Hacka lök, förbered majsen, gör majsbuljong, riv ost.

Gör i ordning kexen med ädelost.

Pressa limesaften och gör drinkarna.

Laga risotton.

Förrätt

Varmrätt

Efterrätt

Matcha mat och dryck

TILL MAJSRISOTTON: Borgogno Barbera d’Alba Superiore 2020 (74201) Italien, 189 kr. Elegant rödvin med fin koncentration, drag av körsbär, hallon, lakrits och en lätt krydda. Fräschör i eftersmaken.

TILL SNABB RÖRA IHOP-KAKA: Bacalhoa Moscatel de Setúbal 2018 (8011) Portugal, 109 kr. Starkvin med angenäm sötma, lätt knäckiga toner, inslag av torkad frukt och citrusskal. 

ALKOHOLFRITT TILL RISOTTON: Maglehem n:o 4 (11575) Sverige, 48 kr (63 cl). Ekologisk äppelmust med lätt ton av honung, avrundad sötma och en balanserande friskhet.

Recept och styling Petra Lindstrand Foto Anna Kern

Flera goda och snabblagade trerättersmiddagar hittar du här: