Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Helén Pe

Trerätters på en timme – recept på helgmeny med svenska smaker

Trerättersmiddag med svensk fläskfilé, nyskördade rotfrukter och gyllene hjortron. Laga crostini med löjrom, Swedish bowl – svensk poké bowl, till varmrätt och njut av färskostcrème och hjortron till dessert.

Sugen på en riktigt god middag med massor av goda smaker från det svenska skafferiet? Laga då en trerättersmiddag med karljohansvamp, rotfrukter i olika färger och avsluta med en gyllene hjortrondessert. Allt om Mat:s Ulla Karlström har skapat en helgmeny du lagar på bara en timme. Här hittar du också förslag på matchande drycker till menyn.

Förrätt med löjrom

Vacker varmrätt med grönt och fläskfilé

Lättlagad dessert med hjortron

Matcha mat och dryck

TILL CROSTINI MED KARLJOHANSVAMP OCH LÖJROM: Domaene Gobelsburg Langenlois Grüner Veltliner 2020 (6287), Österrike, 119 kr. Vitt vin med ung, energisk smak med bra fräschör. Stråk av päron, örter och en vitpepprig touch.

TILL SWEDISH BOWL: Urlar Pinot Noir 2018 (2138), Nya Zeeland, 149 kr. Finstämt, rött ekovin med drag av saftiga hallon, viol, örter och lätt kryddig ton. Fräschör i eftersmaken.

ALKOHOLFRITT: Grönsöömust 2020 (11934) Sverige, 54 kr. Äppelmust i frisk stil med stråk av honung, lätt krydda och med äpplig sötma.

TILL FÄRSKOSTCRÈME MED MÖRK ROM OCH VANILJ TOPPAD MED HJORTRON: Brännland Iscider Claim 2017 (73799), Sverige, 129 kr (37,5 cl). Iscider med äppliga toner, inslag av vanilj och med fint avvägd sötma och fräschör.

Recept: Ulla Karlström Styling: Petra Lindstrand Foto: Helén Pe