Trerätters på 1 timme - påskmiddag med lammrack och potatisgratäng
Recept till en trerättersmeny som passar perfekt att laga och servera till påsk. Här finns så klart lamm, krämig potatisgratäng och härlig efterrätt med choklad som avslut på middagen.
Att laga en festlig trerättersmiddag behöver inte ta lång tid. Särskilt inte när recepten är relativt enkla att laga och du dessutom får tips på hur du förbereder rätterna. Sist men inte minst finns rekommendationer på dryck som passar till den här vårfina påskmenyn.
Ulla Karlström, receptmakare, om menyn:
– Det känns enkelt och härligt att laga mat till påskens helgdagar. jag förknippar högtiden med fint vårljus, rätter med lamm och chokladdessert. Börja kvällen med en fräscht syrlig ceviche med lax och pilgrimsmusslor. Stekta lammracks, rödvinssky, krämig potatisgratäng med getost och söta bakade tomater till huvudrätt. Jag lovar, du orkar även den vita chokladmoussen med lime garnerad med syrliga hallon och några fina små chokladägg på toppen.
MENY
FÖRRÄTT
Ceviche med lax och pilgrimsmusslor
HUVUDRÄTT
Lammracks med örtsky, potatis- och getostgratäng och bakade tomater
DESSERT
Vit chokladmousse med lime
PLANERING
Gör chokladmoussen och ställ kallt.
Gör cevichen färdig och ställ kallt.
Skala potatisen och koka den mjuk.
Blanda med getostgrädden.
Stek lammracksen och låt vila under smörgåspapper.
Gör rödvinsskyn.
Tillaga potatisgratängen och tomaterna.
Förrätt med lax
Varmrätt med lammrack och potatisgratäng
Efterrätt med vit choklad
Recept: Ulla Karlström Styling: Petra Lindstrand Foto: Joel Wåreus
Läs också: