Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 3
Foto: Stefan Wettainen
2 AV 3
Foto: STEFAN WETTAINEN / FOTOGRAF STEFAN WETTAINEN ALLHELGONAGATAN 6 118 58
3 AV 3
Foto: STEFAN WETTAINEN / FOTOGRAF STEFAN WETTAINEN ALLHELGONAGATAN 6 118 58

Trerätters på 1 timme - grillad kyckling och peach melba

Fixa en god grillmiddag på en timme, ett perfekt avslut på en arbetsvecka. Här har Allt om Mat:s kock Cecilia Lundin skapat en smakrik trerätters med grillad kyckling, grillad ost och ett klassiskt sött avslut i form av peach melba.

 Kocken Cecilia Lundin om den snabblagade trerättersmenyn:

”Utnyttja grillen till både förrätt och varmrätt och starta med varm ost. Grillost är en fast ostsort som håller ihop även när den grillas och värms. Välj gärna en svensk variant och servera den till sötsyrliga tomater och bröd. Majskyckling är en kyckling som fått äta mycket majs under sin uppväxt. Det ger ett saftigt och smakrikt kött. Jag blandar även i grillad majs i bean, det blir både knaprigt och gott. Persika och hallon är en god smakkombo. Välj en vaniljglass av hög kvalitet och servera till, så blir det en fin avslutning på kvällens grillmiddag.”

MENY

FÖRRÄTT

Grillost med varm tomatsalsa

HUVUDRÄTT

Grillad majskycklingfilé med sparris och majsbearnaise

DESSERT

Persika Melba

PLANERING:

Tänd grillen.

Koka persikorna, mixa hallonsåsen och rosta mandeln.

Skrapa och koka potatisen.

Grilla kycklingen.

Gör tomatsalsan.

Gör såsen.

Grilla ost och tomatsalsa.

Grilla sparrisen.

Matcha mat och dryck

TILL GRILLOST: Domaine de Collavery 2021 (2859), Frankrike, 99 kr. Friskt och aptitretande rosévin med stråk av röda bär, färska örter och lite lavendel.

TILL GRILLAD MAJSKYCKLINGFILÉ: Longview Nebbiolo Rosato 2021 (93429), Australien, 149 kr. Rosévin med friskt, rödbärig frukt, lätt stråk av rosor och med fint driv i smaken.

TILL PERSIKA MELBA: Château Menota 2018 (4087) Frankrike, 99 kr (37,5 cl). Sött, vitt vin med toner av torkade aprikoser, honung och mandel. Frisk fruktsyra i avslutningen. 

ALKOHOLFRITT TILL FÖR- OCH VARMRÄTT: Leitz Eins Zwei Zero Rosé (19024) Tyskland, 69 kr. Alkoholfritt rosévin med frisk framtoning, inslag av röda bär och en lätt örtighet.

Recept Cecilia Lundin Styling Elisabeth Johansson Foto Stefan Wettainen

Läs också: