Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trerättersmiddag på en timme - lax, oxfilé och choklad

En helgmeny som går snabbt att laga men fortfarande känns festlig och lite lyxig. Ja, det är precis vad du får här. En förrätt med fisk, en varmrätt med kött och en dessert med choklad - allt lagat på en timme.

Här hittar du recept på lättlagad trerättersmeny, perfekt att servera när du har ont om tid men vill unna dig och de dina något riktigt gott!

Förrätt - snabbgravad lax

Varmrätt - oxfilé med madeirasås

Efterrätt - chokladmousse

Läs också: Trerätters med fläskfilé 

Matcha mat och dryck

TILL SNABBGRAVAD LAX: Soalheiro Alvarinho 2020 (74935), Portugal, 129 kr. Vitt vin med aptitretande, frisk fruktighet med god intensitet. Stråk av äpplen, persikor och citrusskal. 

TILL OXFILÉ MED PLOMMON- OCH MADEIRASÅS: Château Pierre de Montignac 2018 (2593), Frankrike, 149 kr. Ungt bordeaux-vin i smakrik stil. Inslag av vinbär, choklad, kryddor och örter. Längd i eftersmaken.

TILL CHOKLADMOUSSE MED PUNSCH: Tegnér & Son Punsch (545), Sverige, 179 kr (50 cl). Söt, kryddig punsch med tydliga toner av arrak, vanilj och citrus.

ALKOHOLFRITT TILL SNABBGRAVAD LAX: Lazy Estate Sparkling Tea (1988), Sverige, 79 kr. Mousserande dryck med toner av te, mynta och en lätt blommighet.

ALKOHOLFRITT TILL OXFILÉ: Jus Griotte Alain Milliat (1913), Frankrike, 79 kr. Must gjord av moreller, här finns en frisk syra, drag av mandlar och örter.