Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tre kaliforniska toppviner

I Kalifornien varierar vinerna väldigt, klimat och jordmåner ger olika uttryck i flaskan. Här får du tre exempel på vin som fått bra omdömen av vingruppen på VinVin.se.Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel 2005
, (26001), USA,  99 kronor

Zinfandel-druvan i högform i denna fyndflaska, vingruppen hittar frukt och viol i smaken. Ravenswood hör hemma i Sonoma och deras valspråk lyder "No wimpy wines!" - inga mesiga viner. Detta vin är ett exempel på det.

Besök producenten Ravenswood.

Fetzer Valley Oaks Chardonnay 2006, (16653), USA, 87 kronor

Chardonnay är druvan till 85 % och pinot blanc och cabernet sauvignon ger den stöd. Fetzer är producenten och omdömet "mer än prisvärt". Fetzers vingård startade 1968 och är en av de amerikanska vingårdar som kommit längst i ekologiskt miljötänkande, det genomsyrar allt i produktionen på vingården.

Besök producenten Fetzer.

Delicato Viognier Chardonnay 2007, (6315), USA, 75 kronor

Mer än prisvärt är omdömet och vingruppens beskrivning är så här: Lite flirtig, men ren, frisk och lite aromatisk med bra frukt.

Besök producenten Delicato.

Samtliga viner på VinVin.se bedöms av en grupp bestående av fyra vinkännare; Magnus Waern, Gunilla Hultgren Karell, Jan Holmström och Mischa Billing. De bedömer alla viner i Systembolagets sortiment och ger dem omdömen.