Tre falska hälsomyter om mat
Är du lurad att tro att du gör hälsosamma val i butiken? Kolla!
Föreställningarna och teorierna är många när det gäller vilken mat som är nyttigast. Här är tre påståenden som vi kan sticka hål på direkt:
1. Mörkt bröd är alltid nyttigare än ljust
Sanning: Mörk sirap kan färga brödet och göra att det ser grovt ut. Läs i innehållsförteckningen och jämför istället mängden hela korn och fiberinnehåll.
2. Färskt är alltid bättre än fryst
Sanning: Frysta grönsaker som snabbfrysts direkt efter skördning kan vara lika nyttiga som färska. Dessutom är det oftast billigare med frysvaror.
3. Du kan äta hur mycket du vill av det nyttiga fettet
Sanning: Olivolja, som innehåller enkelomättade fetter, är bättre för ditt hjärta än mättat fett i till exempel smör. Men tänk på att fetthalten i olivolja är 100% - vilket ger en hel del kalorier.