Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscakaka - 9 recept på lyxiga toscakakor och konditorns bästa tips

Toscakaka är en riktig klassiker bland svenska bakverk. En saftig kaka med knäckigt täcke. Allt om Mat:s konditor Anna Nordh ger sina bästa tips när du ska baka toscakaka och du får också 9 recept - från den klassiska till kladdkaka med toscatäcke och toscamazarin.

Baka en toscakaka till fikat, som efterrätt eller i stället för tårta till födelsedagskalaset. Vi har samlat några av våra bästa recept på bakverk toppade med tosca.

Konditorn Anna Nordhs proffsiga knep som gör toscakakan ännu godare:

Grädda inte för länge

En toscakaka gräddas i två omgångar vilket gör att den riskerar att bli torr om den gräddas för länge under första gräddningen. Kakan ska ha fått lite färg och ha satt sig när du breder på toscasmeten.

Testa annat än mandel i toscatäcket

Det knäckiga toscatäcket innehåller traditionellt mandelspån. Testa att använda hackade mandlar i stället för lite mer tuggmotstånd. Mandeln kan bytas ut mot kokos, blandade nötter eller frön för att få en annan smak på kakan. Toscatäcket kan även smaksättas med till exempel kanel, apelsin eller kakao.

Sikta alltid de torra ingredienserna

Som med alla mjuka kakor är det bra att sikta ner de torra ingredienserna i smeten för att inte risker att det blir klumpar. Använd en finmaskig sil.

Recept på 8 underbara bakverk med tosca

Här är två andra goda bakverk med tosca du måste testa:

Toscabullar

Toscagrottor

Läs också: Baka rulltårta - recept och tips från konditorn

Läs också: Konditorns guide till luftig sockerkaka 

Läs också: 10 recept på drömgoda kladdkakor med en twist