Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 3
Oemotståndligt goda pajer som du svänger ihop i ett kick
2 AV 3
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
3 AV 3
Foto: TV4

Tina Nordström: ”Jag älskar den roll jag har”

Imorgon har en ny säsong av ”Hela Sverige bakar” premiär och tv-profilen Tina Nordström tar återigen plats som programledare. Hon peppar och stöttar gärna de tävlande men tycker också om att vara programmets retsticka.

– Jag älskar att vara spindeln i nätet men också att retas med deltagarna.

Långköraren ”Hela Sverige bakar” är inne på sin elfte säsong och Tina Nordström programleder återigen tittarfavoriten tillsammans med Johan Östling. Den nya säsongen innehåller som vanligt både lyckade och misslyckade bak och en rad oväntade händelser.

– Vi har tolv nya taggade deltagare som är så otroligt nervösa inför första programmet när de kommer in i tältet för första gången. De kommer från sin hemmiljö där det är tryggt och skönt och så slänger vi in dem i tältet där det är nya köksmaskiner, kameror och dessutom tidspress. Det är omvälvande på många olika sätt, de som är med är väldigt modiga. Sedan är det två störande människor som går runt och snickesnackar, det är jag och Johan Östling, haha.

Som programledare har Tina Nordström tagit rollen som den som busar och driver med deltagarna, men även den som peppar och stöttar dem när bakningen inte går som den ska. Hon är nöjd med hur hon framställs som person.

– Jag älskar den roll jag har och jag tror inte att de skulle kunna framställa mig på något annat sätt. Det är så jag är som person även privat. Man vet aldrig vad som händer när det är tävling. I bland lyckas man ta fram det bästa ur de tävlande men i bland kommer det sämsta fram. Då får man lägga armen om dem och säga ”vet du vad, nu gör vi om den här smörkrämen”. Jag älskar att vara spindeln i nätet men också att retas med deltagarna. Jag och Johan är som coacher.

Är det fortfarande lika roligt att göra programmet?

– Jag trodde inte att jag skulle tycka att det är så kul men det gör jag verkligen. Vi spelar in ett program om dagen så det är ett rasande tempo, jag gillar det drivet. Regnar det till exempel så får vi tänka om. Det är rolig tv att göra och en underbar plats att vara på.

Hela Sverige bakar har premiär 21 september på TV4 och TV4 Play.

Tina Nordström

Ålder: 49 år.

Yrke: Kock, författare och programledare.

Aktuell: Med en ny säsong av ”Hela Sverige bakar” och boken ”Käka gott månad för månad”.

Familj: Maken Martin, barnen Albin och Elsie och två hundar.

Bor: Helsingborg.

Läs också:

Här är årets alla deltagare i Hela Sverige bakar