Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
<p>Tina Jansson vann &aring;rets matbloggspris.</p><p>Tina Jansson vann &aring;rets matbloggspris.</p><p>Tina Jansson vann &aring;rets matbloggspris.</p>
<p>Tina Jansson vann &aring;rets matbloggspris.</p> Foto: Ida Olovsson

Tina gör Sveriges bästa matblogg

Tina Janssons blev årets matbloggare med sin hemtrevliga pickipicki.se.

- Det var många fina bloggar nominerade, så det här är en stor ära, säger Tina, som tar emot priset på matmässan "Det Goda Köket" i Stockholm.

- Pickipicki.se gör ett bra helhetsintryck, men sen känns det också precis som man var hembjuden hos någon när man läser den, säger Christoper Anderton (Matblogg.se, Matbloggspriset, Deluxive State), som suttit med i juryn.

Att just detta var en del av juryns motivering till vinsten glädjer Tina Jansson, då det är precis den känslan hon velat komma åt.

Själva namnet pickipicki har en alldeles egen historia bakom sig, berättar hon.

- När farmor och farfar var barnvakt åt mig och min syster när vi var små bjöds vi alltid på "pickipicki". Skalade äpplen som delats i mindre bitar och som vi pickade i oss med tandpetare. Jag äter det fortfarande väldigt ofta!

Laga pickipicki

1 äpple, allra helst ett svenskt

1 tandpetare

(kanel och kardemumma)

Skala äpplet om du vill, själv brukar jag låta bli. Dela äpplet i mindre bitar och lägg bitarna förslagsvis i favoritmuggen. Nu när jag gör pickipicki själv brukar jag pudra över kanel och stött kardemumma. Pickipicki kan bara ätas med tandpetare.

Tina Jansson

Ålder:25

Bor: Uppsala

Gör: Matbloggare och snart färdigutbildad nutritionist/näringsfysiolog.

Aktuell: Med årets matblogg pickipicki.se