Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Festligt och supergott som tilltugg eller förrätt
2 AV 2
Foto: Maja Andersson

Testa succétrenden bakad brie med chili och honung

En drömgod förrätt med smält ost som du gör på en kvart – hur härligt låter inte det? Här visar vi om hur du enkelt gör ugnsbakad brie med chili och honung, som just nu är en stor snackis på sociala medier.

På både TikTok och Instagram trendar mat och bakverk som är enkla och går snabbt att laga. Smält ost i alla dess former är något som länge varit på tapeten, och den bakade brien tycks nu vara här för att stanna. 

Bakad brie går att variera i all oändlighet, och går att toppa med allt från örter och kryddor, till honung och chili – som vi använt i den här varianten. Sötman och hettan gifter sig perfekt med den lena osten. 

I klippet här ovan visar vi hur du enkelt gör den bakade brieosten. Du skär osten i rutor, sedan är det bara att toppa med valfri mängd honung och chili. Baka i ugnen, som du satt på 185 grader, i cirka 15-20 minuter – eller tills ytan blivit gyllene och osten smält. Ställ sedan fram osten på bordet och servera med ugnsrostat bröd. Godare och enklare än så här blir det inte! 

Den smälta, milda osten gifter sig perfekt med sötman och hettan från honung och chili. Foto: Maja Andersson

Läs mer: Så enkelt gör du virala trendpajen alla pratar om