Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock

Test och stor guide: Här är den bästa stavmixern

En stavmixer kan verkligen användas för att underlätta köksarbetet. 

Den kan hacka, skära, mala, mosa, purea och mixa de flesta livsmedel och är perfekt om man ska göra majonnäs eller pesto. 

Det finns många olika modeller att välja bland – vi har valt att testa mixrar i toppskiktet. De har alla starka motorer och är något tyngre än enklare modeller, vilket är viktigt för att de ska klara tuffare jobb som pesto eller hummus. 

Kolla vilken som passar dig bäst och vilken mixer som blev testets vinnare – guide, betyg och plus och minus för varje varumärke. 

Så här testade vi

Vi testade att göra en pesto med solrosfrö, basilika och persilja samt att mixa gurka och bladpersilja med vatten. Slutligen testade vi att göra majonnäs, vilket alla mixrar klarade fint. Olika variabler som ljudnivå, sladdlängd och bruksanvisning har bedömts, liksom reglage, hantering, tyngd och hur lätt mixern är att rengöra. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.