Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock

Test av pizzaugnar - vinnaren är överlägset bäst

Pizzaugnar har vuxit i popularitet och blivit allt vanligare inslag i våra trädgårdar de senaste åren. Men vilken ska man satsa på när suget efter hembakade pizzor växer? Här har fyra gasoldrivna pizzaugnar testats - och resultatet på de färdiga pizzorna skiljer sig betydligt. Se betyg och omdöme här!

Gasoldrivna pizzaugnar har tagit marknaden med storm de senaste åren. Men att investera i en pizzaugn är en ganska stor utgift och frågan är - är den värd det? I Dagbladets test av pizzaugnar får den som är sugen på hembakade pizzor en bra inblick i hur de fungerar och om de är värda sitt pris. Samtliga ugnar i testet finns att köpa i större vitvarukedjor i Sverige.

Så genomfördes testet: För att kolla ugnstemperatur användes en infraröd mätare. Under testet medverkade Jesper Magnusson, kock på Stallen og Fyr i Oslo. Professionella pizzabagare valdes medvetet bort för att kunna göra ett så opartisk test som möjligt. Färdig pizzadeg användes.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.