Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
2 AV 2

Test av formbar vegofärs – här är solklara vinnarna

Premium Formbar vegofärs är ett perfekt alternativ till köttfärs – det är både smidigt att använda och klimatsmart. Men vilket varumärke gör den allra godaste färsen? Allt om Mat har testat 7 olika sorter, och det visar sig finnas stor skillnad i smak, konsistens och pris. Se här vilka varianter som blev testpanelens stora favoriter – och vilka som lämnar en hel del kvar att önska. 

Med ett paket vegofärs i frysen eller kylen är det lätt att laga en vegetarisk måltid, även för den mest inbitne köttätaren. I provköket på Allt om Mat testar vi sju olika formbara färser som kan formas till pannbiffar eller bullar och stekas. Färserna är kryddade och klara och ska inte behöva smaksättas eller blandas med något annat innan man steker dem. 

Tre av färserna är tillverkade av proteiner från ärter och de övriga är baserade på sojaproteiner. Före provsmakningen diskuterar panelen, som består av medarbetare på Allt om Mat, vad de förväntar sig av en bra vegofärs. Den ska ha en neutral smak; det vill säga att den inte ska vara för salt eller för hårt kryddad, hellre ska smaken vara neutral så att man själv kan smaksätta om man önskar mer kryddor. Färsen ska heller inte ha en bismak som slår igenom. Det är ett extra plus om färsen är baserad på svensk råvara och om den är tillverkad i Sverige. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.