Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: Shutterstock/Produktbilder
2 AV 2

Test av chokladglass – här är sommarens godaste

Premium Chokladglass är för många en riktig favorit. Det finns många varianter på marknaden – men vilket märke levererar egentligen den bästa glassen i fråga om konsistens och smak? Allt om Mat har testat nio sorters chokladglass, och det visade sig vara stor skillnad mellan de olika. 

Spana in vilken som blev panelens stora favorit, och vilka som inte levde upp till förväntningarna, här!

En bra chokladglass ska ha en maffig chokladsmak utan att vara för bitter eller söt, och konsistensen ska vara len och krämig. Så tycker smakpanelen före bedömningen av glass i stora lass, när de provar nio olika glassar i Allt om Mat:s provkök. 

Det visar sig skilja mycket i fråga om smak och konsistens mellan glassarna. En del är alldeles för söta och upplevs vattniga i konsistensen, medan andra har en härlig krämighet och intensiv, god chokladsmak. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.