Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Produktbilder

Test av chokladglass – här är sommarens godaste

Chokladglass är för många en riktig favorit. Det finns många varianter på marknaden – men vilket märke levererar egentligen den bästa glassen i fråga om konsistens och smak? Allt om Mat har testat nio sorters chokladglass, och det visade sig vara stor skillnad mellan de olika. 

Spana in vilken som blev panelens stora favorit, och vilka som inte levde upp till förväntningarna, här!

En bra chokladglass ska ha en maffig chokladsmak utan att vara för bitter eller söt, och konsistensen ska vara len och krämig. Så tycker smakpanelen före bedömningen av glass i stora lass, när de provar nio olika glassar i Allt om Mat:s provkök. 

Det visar sig skilja mycket i fråga om smak och konsistens mellan glassarna. En del är alldeles för söta och upplevs vattniga i konsistensen, medan andra har en härlig krämighet och intensiv, god chokladsmak. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.