Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Potatisgratäng är en festlig och enkel rätt – särskilt när den bara är att värma upp.Potatisgratäng är en festlig och enkel rätt – särskilt när den bara är att värma upp.Potatisgratäng är en festlig och enkel rätt – särskilt när den bara är att värma upp.
Potatisgratäng är en festlig och enkel rätt – särskilt när den bara är att värma upp. Foto: margouillat photo / Shutterstock

Stort test: Här är den allra godaste potatisgratängen

Premium En hemlagad krämig potatisgratäng får det att vattnas i munnen på både glada amatörer och stjärnkockar. Även matproducenterna har förstått dess popularitet, och i dag finns en uppsjö av färdiga varianter i butikernas kyldiskar för den som inte orkar laga själv. Allt om Mat har testat nio gratänger och hittat en ensam vinnare.

Potatisgratäng är som mousserande vin, en garant för festlig stämning kring en måltid. Kanske är det också därför rätten är så älskad av de svenska konsumenterna, förutom att den är god i all sin enkelhet. 

Alldeles oavsett är butikernas kyldiskar numera fyllda med varumärken som producerar det festliga tillbehöret. Men vilken av alla gratänger är egentligen bäst och godast? Är det verkligen den du alltid köper, eller finns det fler varianter på marknaden som borde testas?