Stort test av varmkorv – lågpriskedjan en vinnare
Varmkorven är en älskad klassiker och populär som smidig mat i många olika sammanhang. I den svenska handeln finns det därför en enorm mängd varianter att välja på från en rad olika varumärken.
Allt om Mat har provat åtta sorter och kan konstatera att de skiljer sig åt. Här kan du läsa om vilka som blev testets vinnare och förlorare, vilka korvar som har högst andel kötthalt och vilken klassiker som inte använder svenskt kött.
Varmkorven är på flera sätt en svensk institution som har sin plats i såväl ishallen som utanför korvkiosken, eller varför inte vid middagsbordet en stressig tisdag i november. Numera är klassikern mycket populär som smidig mat i många svenska hem, vilket också märks i butikerna där det finns en uppsjö av varianter.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.