Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stort test av turkisk yoghurt – den får full pott av panelen

Turkisk yoghurt kan användas till allt från goda såser och dressingar, till desserter och ihop med müslin. De senaste åren har utbudet vuxit rejält – och det kan vara svårt att veta vilken yoghurt som är allra godast och har bäst konsistens. Allt om Mat har testat 10 sorter, och det visar sig skilja sig mycket i både smak och pris mellan de olika märkena.

Spana in det stora yoghurttestet och hitta din nya favorit här!

Yoghurt är det turkiska ordet för mjölk, och i Mellanöstern har man syrat och ätit yoghurt i flera tusen år. Genom att tillsätta mjölksyrebakterier till mjölken får den längre hållbarhet. De goda mjölksyrebakterierna hindrar bakterier och andra mikroorganismer som annars skulle förstöra mjölken snabbt. När mjölken syras får den också en tjockare konsistens. 

”En bra turkisk yoghurt ska ha en mild syrlighet”

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.