Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: Shutterstock/pressbilder
2 AV 2

Stort test av Skagenröra – bara en burk får toppbetyg

Skagenröra är för många en riktig favorit till helgmiddagen eller till nyår. Men om du ska köpa färdig i butik är det bäst att se upp för vilken du väljer. Av åtta testade Skagenröror fick bara en variant toppbetyg – och hela tre underkänt.

Här kan du se vilken Skagenröra som blev den stora vinnaren, och vilka som testpanelen inte skulle köpa igen. 

Anna K Sjögren

Den älskade Skagenröran uppfanns av kocken och hovtraktören Tore Wretman på 1950-talet. Det var en driva med skalade räkor som var sammanfogade med en gnutta majonnäs och lagd på en skiva smörstekt bröd. Hela härligheten toppades med löjrom, dill och en citronklyfta.

I dag, sjuttio år senare, är Skagenröran fortfarande omåttligt populär – och det finns mängder färdiga varianter i butikernas kyldiskar. Men vilken av alla olika burkar är egentligen allra godast? 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.