Stort test av Skagenröra – bara en burk får toppbetyg
Skagenröra är för många en riktig favorit till helgmiddagen eller till nyår. Men om du ska köpa färdig i butik är det bäst att se upp för vilken du väljer. Av åtta testade Skagenröror fick bara en variant toppbetyg – och hela tre underkänt.
Här kan du se vilken Skagenröra som blev den stora vinnaren, och vilka som testpanelen inte skulle köpa igen.
Den älskade Skagenröran uppfanns av kocken och hovtraktören Tore Wretman på 1950-talet. Det var en driva med skalade räkor som var sammanfogade med en gnutta majonnäs och lagd på en skiva smörstekt bröd. Hela härligheten toppades med löjrom, dill och en citronklyfta.
I dag, sjuttio år senare, är Skagenröran fortfarande omåttligt populär – och det finns mängder färdiga varianter i butikernas kyldiskar. Men vilken av alla olika burkar är egentligen allra godast?
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.