Stort test av saffran – dyraste paketet är godast
Julen nalkas och det är snart dags att baka årets lussekatter.
För många är saffransbakverk ett måste till advent och viktigaste ingrediensen är saffran.
Allt om Mat har testat åtta olika sorters saffran och kan konstatera att det faktiskt är skillnad på de olika varumärkena och att de två dyraste paketen är bäst.
Lussekatter och andra bakverk med saffran är populärt till advent och julens alla fikastunder. När det väl ska bakas med saffran är målet att få ut så mycket smak som möjligt ur den dyra kryddan och det finns olika knep att ta till. Allt om Mat:s test visar också att det handlar om vilket varumärke du väljer och vilken kvalitet saffranet har.
Så gick testet till
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.