Stort test av pesto – bara en sort får ett högt betyg
Pesto är en mycket populär röra att blanda i exempelvis pasta och dessutom en räddare i nöden när tiden är knapp.
Men eftersom det i dag finns i en enorm mängd burkar att välja på i butikshyllorna är det inte helt lätt att veta vilken variant som är godast.
Allt om Mat har därför testat 9 sorter från olika varumärken och kan konstatera att bara en enda fick ett riktigt högt betyg.
Den norditalienska röran är i dag en vanlig syn i svenska kylskåp. Vill man skräddarsy peston efter egna smaklökar, är det bäst att göra en hemmagjord variant. Men den tiden och orken har inte alla, och därför är färdigblandad pesto på burk mycket populärt.
Ingredienslistan är inte helt traditionell
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.