Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: Shutterstock & produktbilder
2 AV 2
Foto: Tommy Alven / Shutterstock

Stort test av matjessill – här är den bästa till midsommar

Premium Hur vill du ha din matjessill – mjuk och mjäll eller hård och fast?

Ska sältan dominera eller är du ute efter en sötare sill med tydlig dillsmak?

Allt om Mat har testat 10 sorters matjessill i bit inför midsommar – och det visar sig att dyrast inte alltid betyder godast. 

Matjessill är för många ett givet inslag till midsommar. Tillsammans med gräddfil, färskpotatis och nyklippt gräslök kompletterar den övriga sillar och lax på sommarbuffén. Men utbudet är numera stort och det kan vara svårt att veta vilken sort eller varumärke man ska välja i butiken. Då är ett test en bra första vägledning.

Så här testade vi:

Smak, doft, utseende och kon­sistens bedömdes av en panel i Allt om Mat:s provkök. Provning­en var blind.