Stort test av matjessill – här är den bästa till midsommar
Premium Hur vill du ha din matjessill – mjuk och mjäll eller hård och fast?
Ska sältan dominera eller är du ute efter en sötare sill med tydlig dillsmak?
Allt om Mat har testat 10 sorters matjessill i bit inför midsommar – och det visar sig att dyrast inte alltid betyder godast.
Matjessill är för många ett givet inslag till midsommar. Tillsammans med gräddfil, färskpotatis och nyklippt gräslök kompletterar den övriga sillar och lax på sommarbuffén. Men utbudet är numera stort och det kan vara svårt att veta vilken sort eller varumärke man ska välja i butiken. Då är ett test en bra första vägledning.
Så här testade vi:
Smak, doft, utseende och konsistens bedömdes av en panel i Allt om Mat:s provkök. Provningen var blind.
LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA
Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:
- Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
- E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
- Dela din prenumeration med upp till 3 personer
- Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.