Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Pressbilder/Shutterstock

Stort test av mandelmassa – här är solklara vinnaren

Ju mer mandel, desto godare mandelmassa. Allt om Mat testade sju sorters mandelmassa och hittade en klar vinnare och ett riktigt bottennapp. Kilopriset skiljer en hel del, använder man mycket är det smart att väga in priset och välja en som både smakar bra och passar plånboken. Se här vilken mandelmassa som blir Allt om Mat:s panel stora favorit – och vilka som inte riktigt håller måtten. 

Vi testar sex varianter av mandelmassa, och vi är eniga om att det absolut inte knastra av socker när man tuggar på mandelmassa. Testpanelen, som består av redaktionsmedlemmarna på Allt om Mat, önskar också att konsistensen ska vara slät eller möjligen lite kornig av små bitar av mandel. Det är också trevligt om den är smidig så att det går lätt att rulla små kulor eller vad man nu vill ha för former på till exempel sitt julgodis.

 Eftersom mandelmassa också är en fin ingrediens i kakor testar vi de sju varianterna i ett enkelt recept på mandelkakor som bara har två ingredienser; mandelmassa och äggvita, för att se om det blir några skillnader.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.