Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/pressbilder

Stort test av majs på burk – den får full pott av panelen

En burk majs i skafferiet kan rädda vilken middag som helst. Idag finns mängder av varumärken som gör konserverad majs – vi har testat 11 av dem. Det visar sig vara stor skillnad mellan de olika, där bara en har perfekt smak och konsistens och får högsta betyg av panelen. Andra smakar unket och ger en ofräsch känsla, och får därför lågt betyg. 

Spana in hela testet här! 

Majs är en favorit i allt från sallader till soppor – och är för många också ett måste i fredagstacon. Det finns många varumärken som säljer burkmajs och i det här testet har vi provat 11 varianter. Det visar sig vara stor skillnad i allt från lukt, smak och konsistens mellan majsen – och bara en lever upp till panelens förväntningar och får full pott i betyg. 

Så gjorde vi testet:

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.