Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Olaf Speier / Shutterstock

Stort test av julmust utan socker – 10 zero-flaskor

Det är tid för julens mest älskade dryck – den populära julmusten. 

Numera är utbudet enormt, och precis som när det kommer till coladrycker, så tar zero-varianterna allt större plats i butikshyllorna. 

Allt om Mat har testat hela 10 olika varumärken med julmust utan socker – här är vinnarna och förlorarna.

Julmust är på många sätt definitionen av en svensk jul. Den populära drycken är i dag en institution, och att lägga en flaska i varukorgen under december månad görs med samma självklarhet som att ta på sig mössa när det är kallt.  

Det finns så klart en uppsjö av bryggerier som vill ha sin del av marknaden, och därför är det varje år intressant med olika tester kring vilken julmust som egentligen är godast. Men precis som med coladrycker (som vi testat här), så har segmentet med sockerfria varianter vuxit enormt även när det kommer till julmust. I dag finns julmust zero och light i varje livsmedelsbutik och i många fall är det just dessa flaskor som får mest utrymme. I år har vi därför valt att prova på ett mer outforskat område, och smaktestat sockerfri julmust. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.