Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stort test av höstens chipsnyheter – 7 nya smaker

Dillchips, grillchips, lättsaltade och sourcream & onion är klassiker som du alltid hittar i butikshyllorna. Men varje år släpper Sveriges chipsgiganter helt nya smaker som är lätta att missa när det är dags att ladda upp inför fredagsmyset.

Allt om Mat har därför testat sju nya sorter bland höstens chipsnyheter. Och vi kan avslöja att bara två påsar kammade hem ett riktigt högt betyg i en annars ganska blek snacks-samling.   

Varje år kommer chipstillverkarna med en rad nyheter, som ett komplement till de mer klassiska smakerna. Vissa påsar får stanna lite längre, och andra smaker blir inte särskilt långvariga i sortimentet.

Just nu finns en rad nyheter i butikernas hyllor från några av chipsjättarna. Vi har testat sju nya smaker från producenterna OLW, Estrella och Gårdschips, och kan konstatera att vi inte direkt trillade av stolarna av förtjusning. I stället hittade testpanelen egentligen bara två varianter som sammantaget fick ett högt betyg.   

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.