Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Produktbilder

Stort test av grillost – bara en av tio ostar får full pott

Grillost är underbart gott att lägga på grillen och är utmärkt som tillbehör – eller som alternativ till kött. Men vilken är den allra godaste? Allt om Mat:s testpanel har provat tio grillostar – både svensktillverkade och importerade – och det visar sig att bara en av ostarna får full pott, för sin gräddiga smak och den perfekta ”gnissligheten”. 

Se här vilken som blev testets stora vinnare – och vilka som lämnade betydligt mer att önska. 

Sommaren 2019 hamnade den cypriotiska halloumiosten i rejält blåsväder på grund av den höga användningen av antibiotika till djuren på Cypern. När detta hände var Sverige det land efter Cypern som åt mest halloumi i hela världen. Händelsen gjorde att efterfrågan på halloumi-liknande ost som tillverkades av mjölk från djur som fick mindre antibiotika ökade. Nu finns det eldost, grillost, stekost och flera varianter att välja mellan för alla som inte vill köpa den cypriotiska osten. 

Konstinsen – en viktig faktor

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.